Ce salariu are de fapt un macaragiu în România. La această sumă se adaugă și sporuri

de:
04 10. 2021, 13:05
Ce salariu are de fapt un macaragiu in Romania. La aceasta suma se adauga si sporuri

Meseriile care presupun un risc destul de crescut și totodată care sunt ceva mai rare, vin la pachet cu un salariu pe măsură. Află ce salariu primește un macaragiu sau un pompier.

Ce salariu este acordat unui macaragiu

Meseriile care sunt mai rar întâlnite, aduce un beneficiu financiar mediu sau peste medie, în România. Astfel, meseriile de macaragiu, pompier sau alpinist utilitar sunt plătite mai bine, totodată și pentru că aceste meserii implică mult mai multe riscuri decât cele mai des întâlnite.

Unul dintre site-urile de profil pentru ocuparea forței de muncă, eJobs a lansat propria aplicație de comparație a salariilor, denumit Salario. Aceasta face parte din același grup care editează și ziarul Libertatea, Ringier. Salario este un comparator de salarii din cadrul eJobs în care utilizatorii platformei introduc date despre salarii.

Astfel, până la acest moment, aproximativ 267.254 de specialiști au introdus veniturile lor în platforma respectivă. Acest instrument este unul foarte util tuturor celor care sunt în căutarea unui loc de muncă, dar totodată și pentru salariații activi care doresc să vadă dacă salariul lor este unul corect potrivit pieței sau le este acordată o remunerație sub piață.

Din cauza faptului că sunt foarte puțini meseriași în acest domeniu, postul de macaragiu este unul dintre cele mai căutate de către companiile angajatoare, după cum a afirmat Roxana Drăghici, directorul de vânzări al eJobs România, cea mai mare platformă de recutări din țară. Potrivit acesteia, un macaragiu primește un salariu net lunar de 4.000 de lei.

Cu toate acestea, cele câteva persoane care pot ocupa aceste posturi, aleg de multe ori să plece într-0 țară străină, acolo unde salariul este cu mult peste cel din România.

”La salariul fix se mai adaugă și diverse sporuri, ca de exemplu cele pentru tura de noapte sau pentru orele suplimentare, dar și beneficiile extrasalariale”, spune Drăghici.

Salariul unui pompier porneste in medie de la suma de 4.000 de lei lunar

Cât câștigă un pompier sau un alpinist utilitar

În ceea ce privește salariul celor care luptă împotriva incendiilor dar și a salvărilor de vieți, pompierii primesc în medie suma de 4.000 de lei net lunar. Aceste salarii sunt pentru cei care au gradul de subofițeri. De-a lungul timpului și pe baza experienței acumulate, aceștia pot ajunge ofițeri, astfel că venitul va crește și el până la suma de 8.000 de lei net lunar.

Excluzând salariul lunar, indiferent de specializare precum și de gradul pe care îl dețin, pompierii mai primesc și sporuri de risc, astfel că veniturile acestora se mai rotunjesc. Alpinismul utilitar este încă una dintre meseriile foarte căutate și totodată, pe piața forței de muncă nu sunt multe persoane care să facă acest lucru. Veniturile acestora se încadrează la o medie de 3.500 de lei net lunar.

Și în acest caz, cererile au crescut datorită exploziei de construcții. Aceștia spală geamurile exterioare ale clădirilo, zugrăvesc sau vopesc, ori inspectează diferite instalații. Roxana Drăghici a afirmat că ”totuși, nu este o meserie ușoară și implică un anumit grad de risc. Din acest motiv, candidatul ideal trebuie să aibă o condiție fizică bună, dar și rezistență la stres”.