Home » Știri » Știri sociale » Cea mai delicioasă rețetă de Mug Cake pe care o vei găsi pe internet

Cea mai delicioasă rețetă de Mug Cake pe care o vei găsi pe internet

Pană Emanuela / 28.08.2021, 09:30
Cea mai delicioasă rețetă de Mug Cake pe care o vei găsi pe internet

Mug Cake sau prăjitura la cană este un desert gustos și extrem de rapid, pe care îl poți face într-o seară în care nu ai chef de nimic complicat, dar totuși ai poftă de ceva dulce, bun și cald care să te binedispună. Acest chec ciocolatos, ușor umed și dulce este gata în cel mult cinci minute, fără să trebuiască să murdărești trei castroane, un mixer și să încingi cupotorul. Desertul se face la microunde și iese bun de te lingi pe degete. Mai multe detalii, în continuare.

Cea mai delicioasă rețetă de Mug Cake de pe internet

Mug Cake sau, pe românește, prăjutura la cană este o variantă ideală pentru un mic dejun de weekend sau pentru un sfârșit de zi grea și obositoare, când ultimul lucru pe care ai vrea să îl faci este un desert de la zero. Rețeta este cât se poate de simplă, iat timpul de preparare nu depășește 5 minute. Acest desert poate fi servit alături de o ceașcă de cafea sau o cană de ciocolată caldă, cu serialul preferat pe fundal. Și că tot am adus vorba, iată care sunt noutățile lunii septembrie pe Netfix.

Așadar, dacă vrei să te răsfeți cu ceva dulce și rapid, noi îți propunem prăjitura la cană. E drept că există și alte deserturi care se prepară destul de repede, însă nicio altă rețetă nu poate fi la fel de simplă ca Mug Cake. Aceasta poate fi preparată de absolut oricine, chiar și de cei/cele cu două mâini stângi în bucătărie. Așadar, chiar dacă nu ai făcut niciodată o prăjitură, nu te teme căci chiar nu ai cum să dai greș cu celebra Mug Cake.

Pentru a realiza acest desert ai nevoie de ingrediente simple, pe care cel mai probabil le ai deja în bucătărie. Important de precizat că laptele trebuie să fie la temperatura camerei sau încălzit ușor, la fel și ouăle. Tot ce-ți mai rămâne de făcut este să amesteci totul și compoziția este gata!

INGREDIENTE:

  • 3 linguri de făină;
  • două linguri de cacao amăruie;
  • două linguri de zahăr;
  • două linguri de ulei;
  • două linguri de iaurt sau de lapte;
  • un ou;
  • un praf de sare;
  • o linguriță de praf de copt;
  • esență de vanilie sau de rom;
  • o linguriță de nescafe (pentru persoanele care adoră aroma cafelei).

Citește și: Cum faci cheesecake fără coacere. Rețeta simplă și delicioasă care e gata în doar 15 minute

Prăjitură la cană, pas cu pas

Întrucât se numește prăjitură la cană, vei avea nevoie, în mod evident, și de o cană. Poți opta pentru orice cană din bucătărie, mai mică sau mai mare, fără grijă, căci nu se va sparge în cuptorul cu microune.

Cea mai delicioasă rețetă de Mug Cake. Ingrediente și mod de preparare
Cea mai delicioasă rețetă de Mug Cake. Ingrediente și mod de preparare

MOD DE PREPARARE:

  1. Amestecă toate ingredientele în cană, asigură-te că este suficient loc în ea.
  2. De asemenea, este important să știi că nu poți umple decât 3/4 din ea, pentru că prăjitura va crește atunci când o vei băga la cuptorul cu microunde și riști ca umplutura să se reverse.
  3. Mai întâi, pune în cană ingredientele uscate: zahărul, făina, cacaoa, un praf de sare și praful de copt. Dacă vei pune ness în compoziție, acum este momentul să-l adaugi.
  4. Amestecă foarte bine ingredientele. Adaugă laptele sau iaurtul, oul și uleiul și omogenizează ingredientele cu ajutorul unei lingurițe.
  5. La final, pune esența de vanilie sau de rom și adaugă câțiva fulgi de ciocolată.
  6. Bagă cana la cuptorul cu microunde pentru aproximativ 2 minute, la 800 de W. Dacă folosești cuptorul la 700 de W, lasă prăjitura cam 3 minute.
  7. Lasă cana să se răcească, răstoarnă prăjitura pe o farfurioară, pudrează cu zahăr și servește.

Poftă bună!