Home » Cum să faci orice » Cum faci cheesecake fără coacere. Rețeta simplă și delicioasă care e gata în doar 15 minute

Cum faci cheesecake fără coacere. Rețeta simplă și delicioasă care e gata în doar 15 minute

Violeta Badea / 14.05.2021, 17:25
Cum faci cheesecake fără coacere. Rețeta simplă și delicioasă care e gata în doar 15 minute

Cum faci cheesecake fără coacere. Iubești Nutella? Atunci trebuie neapărat să încerci această rețetă de cheesecake fără coacere. Acest desert se prepară foarte simplu și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Cei care iubesc această cremă de ciocolată ar trebui să încerce acest desert răcoritor. În acest material vă vom prezenta această rețetă delicioasă.

Cum faci cheesecake fără coacere

Vara se apropie cu pași repezi, iar căldura își face simțită prezența în această perioadă. Tocmai de aceea, cofetarii se pregătesc să prepare cele mai răcoritoare deserturi pentru a ne duce cu gândul la vacanță. Dacă iubiți dulciurile și aveți poftă de ceva gustos vă recomandăm rețeta de cheesecake fără coacere. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmărești, pas cu pas, etapele de mai jos și te vei bucura împreună cu familia sau prietenii tăi de cel mai gustos desert. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și care este modul de preparare.

Reteta de cheesecake cu Nutella
Reteta de cheesecake cu Nutella

Ingrediente

  • 250 de g de biscuiți
  • 150 de g de unt
  • 360 de g de cremă de ciocolată (Nutella)
  • 460 de g de cremă de brânză

Mod de preparare

Primul pas de a prepara acest delicios este acela de a amesteca într-un vas mic untul cu 40 de g de nutella. Apoi, trebuie să topiți amestecul la baia de aburi sau în cuptorul cu microunde. Ulterior, se pun biscuiții într-un robot de bucătărie și se zdrobesc bine, apoi se așează într-un bol și se amestecă cu conținutul de unt topit cu crema de ciocoloată. Mai departe se dă amestecul la rece și se lasă până preparați crema.

Crema de brânză se amestecă cu ajutorul mixerului împreună cu 320 de g de nutella. Se bate pentru un timp de cinci minute până se obține o cremă fină și pufoasă, se bagă crema la rece pentru cinci minute. Ulterior, se pune conținutul de biscuiții zdrobiți într-o tavă care are un diametru de 20 cm, tapetată cu hârtie de copt și nivelați bine cu ajutorul unui pahar.

Deasupra blatului de biscuiți se așează amestecul din cremă de brânză cu nutella și se nivelează bine. Crema trebuie să fie la același nivel cu blatul de biscuiți. Ulterior, se bagă prăjitura la frigider pentru o perioadă de cel puțin șase ore. Spor la treabă și poftă bună!

Scurtă istorie a cheesecake-ului

Se spune că cheesecake-ul a fost servit de sportivi în timpul primelor jocuri olimpice care au avut loc în 776 î.Hr. De asemenea, preparatul  era întâlnit şi la nunţi ca tort de nuntă sau la diverse evenimente. Cheesecake-ul a fost prezent și în Grecia Antică, iar prima rețetă grecească a fost scrisă de scriitorul grec Athenaeus.

Rețeta se baza pe brânza, miere şi făină de grâu. După ce romanii şi-au extins imperiul, reţeta de cheesecake a ajuns peste tot în Europa. Marea Britanie şi țările din Europa de Est au experimentat această rețetă, adăugând  ingrediente noi sau folosind noi metode de a prepara cheesecake-ul. Interesant este că abia în secolul al XVIII-lea cheesecake-ul a început să semene cu ce este acum.