Home » Știri » Știri sociale » Cine a fost Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara. S-a stins din viață la 79 de ani

Cine a fost Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara. S-a stins din viață la 79 de ani

Cojocaru Cristian / 23.11.2021, 17:41
Cine a fost Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara. S-a stins din viață la 79 de ani

Claudiu Iordache, unul dintre liderii Revoluției de la Timișoara, s-a stins din viață la 79 de ani. Membrii familiei acuză că acesta a fost diagnosticat în mod greșit de către medici.

Liderul Revoluției de la Timișoara, Claudiu Iordache a murit

Claudiu Iordache s-a născut în data de 3 noiembrie 1942 în București și a decedat în data de 20 noiembrie 2021. Acesta a fost om politic român și membru fondator al Frontului Democratic Român. Totodată, Claudiu Iordache a ocupat funcția de deputat de Timiș în perioada 1990-1992, dar și scriitor, poet, dramaturg, eseit și membru al Uniunii Scriitorilor. În anul 2014, acesta a devenit cetățean de onoare al Timișoarei.

În anul 1993, Claudiu Iordache devenea redactor al publicației ”EXPRES”, urmând ca în cadrul aceleiași publicații să devină editor senior. În anul 1996, devenea editor-senior al publicației ”PRIVIREA” . Doi ani mai târziu, ajungea director editorial la revista ”Lumea Magazin”, iar în același an, direcot al publicației ”Opinii paralele”. Din 2004, acesta a ocupat funcția de director general al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

Claudiu Iordache a participat la Revoluția din 1989, fiind membru al Comitetului Revoluționar care a luat ființă în balconul Operei din Timișoara. Anul următor, acesta adera la Frontul Salvării Naționale, fiind primul președinte al partidului politic în județul Timiș și totodată vicepreședinte național.

În martie 1990, Claudiu Iordache se opunea Punctului 8 al Proclamației de la Timișoara care propunea lustrația. La acea vreme, acesta a fost considerat că se îndreaptă împotriva lui Ion Iliescu, însă ani mai tîrziu, acesta a admis că ar fi trebuit să susțină Punctul  8 de la Timișoara pentru că în acest fel, afirma el, ”I-am fi împiedicat să pună mâna pe România”.

În periaoda 1990-1992, acesta a fost parlamentar la Adunarea Constiuantă și consilier de stat la Președinția României, în anul 2004, sub administrația lui Ion Iliescu. În urmă cu câteva zile, unul dintre liderii Revoluției de la Timișoara a trecut în neființă.

claudiu iordache
Revolutionarul a murit in data de 20 noiembrie 2021

Familia revoluționarului este de părere că acesta ar fi putut fi salvat

Familia lui Claudiu Iordache acuză medicii în postarea pe pagina de Faceook a revoluționarului că acesta a fost diagnosticat în mod greșit. Tot în postare se arată că dacă acesta ar fi fost diagnosticat corect, ar fi putut fi salvat.

”Cu două săptămâni în urmă şi-a sărbătorit ziua de naştere împreună cu noi, în bucurie şi voie bună, împărtăşindu-ne gânduri pentru prezent şi planuri pentru viitor, planuri pentru cărţile la care lucra şi a căror publicare o pregăteam împreună, dar mai ales pentru Crăciun, Sfânta Sărbătoare a Naşterii Domnului Iisus, pe care o aştepta cu nerăbdare de copil, cu bucurie nespusă în suflet, precum în fiecare an al vieţii noastre.

A plecat atât de neaşteptat, de nedrept, încât şocul plecării sale este copleşitor, striveşte sub greutatea lui cuvintele care ar încerca să înţeleagă. Ar fi putut fi în viaţă în acest moment dacă aceia chemaţi în ajutorul vieţii lui ar fi pus un diagnostic corect, urmat de un tratament salvator. Dacă empatia, umanitatea le-ar fi condus paşii pe drumul salvării unei vieţi. Din nefericire, nu a fost să fie aşa. Şi el a plecat”, se arată în postarea pe care familia acestuia a scris-o pe Facebook.