Home » Știri » Știri sociale » De ce poartă Mircea Badea mască în aer liber, în ciuda relaxării restricțiilor. Mesajul transmis de prezentatorul Antena 3

De ce poartă Mircea Badea mască în aer liber, în ciuda relaxării restricțiilor. Mesajul transmis de prezentatorul Antena 3

Alexandru Cazacu / 18.05.2021, 14:09
De ce poartă Mircea Badea mască în aer liber, în ciuda relaxării restricțiilor. Mesajul transmis de prezentatorul Antena 3

Deși autoritățile au anunțat începând din 15 mai relaxări în ceea ce privește restricțiile impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus, Mircea Badea nu renunță la masca de protecție. De ce poartă Mircea Badea masca în aer liber, ce spune prezentatorul TV.

De ce poartă Mircea Badea mască în aer liber, în ciuda relaxării restricțiilor

În cadrul ediției de luni a emisiunii ”În gura presei”, Mircea Badea a spus care este motivul pentru care alege să poarte masca de protecție în aer liber, chiar dacă începând din data de 15 mai, autoritățile au anunțat relaxarea unor restricții. Prezentatorul susține că îl deranjează masca de protecție și că nu vrea ca cineva să aibă motiv vreodată să spună că a luat virusul de la el.

”Eu sunt unul care încă poartă mască.. Pe mine nu m-a deranjat niciodată asta (n.red. măsura) cu masca. Cum termin emisiunea, o pun pe bot și o dau jos când intru în casă.

Fiecare are motivele lui. Eu nu vreau să zică nimeni vreodată… eu am experiențe multe cu procurori, cu dosare penale… să zică cineva că de la Badea… nu! De la Badea, nu!” N-am zădărnicit, eu nu zădărnicesc!”, spus Mircea Badea la Antena 3.

Mircea Badea, despre purtatul măștii de protecție

La finele anului trecut, Mircea Badea dezvăluia care este singurul loc în care nu poartă masca de protecție. Potrivit realizatorului, singurul loc în care nu poartă masca este în studio, în timpul emisiunii. Prezentatorul Antenei susține la momentul respectiv că poartă masca chiar și acasă.

”Am cel puțin două icoane acasă: una e cu o mască, una cu Pfizer. Am aici mască, o pun în punguță frumos. (…) Vreau să vă spun că nu m-a mai văzut nimeni fără mască. Singurul loc în care nu port mască este aici, în studio (n.r. studioul Antena 3), deși nu mi se pare în regulă nici asta. Adică de ce să nu purtăm mască în studio?! Eu și în casă port mască. Și arăt bine cu ea”, spunea atunci Mircea Badea.

De ce poartă Mircea Badea mască în aer liber, deși autoritățile au anunțat relaxarea măsurilor
De ce poartă Mircea Badea mască în aer liber, deși autoritățile au anunțat relaxarea măsurilor

Președintele Iohannis a anunțat că se renunță la purtatul măștii în aer liber

În cadrul unei declarații de presă din data de 13 mai, președintele României a anunțat că prima etapă de relaxare va începe din 15 mai. Potrivit lui Klaus Iohannis, următoarea etapă este pe 1 iunie, pe urmă 1 iulie și ulterior pe 1 august. Tot din 15 mai, au fost eliminate și restricțiile de circulație pe timpul nopții și de funcționare a operatorilor economici.

”Așadar, din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, desigur. Rămân excepțiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spațiile din interior.

Deci, prima măsură, în aer liber se renunță la această mască. (…) Vom avea o relaxare pas cu pas, am elaborat calendarul cu acești pași până pe 1 septembrie”, anunța la momentul respectiv Klaus Iohannis.