Home » Știri » Știri sociale » Elevii care se întorc la școală pe 5 mai, după vacanța de Paște 2021. Anunț important de la ministrul Educației

Elevii care se întorc la școală pe 5 mai, după vacanța de Paște 2021. Anunț important de la ministrul Educației

Manolică Anca / 04.05.2021, 11:42
Elevii care se întorc la școală pe 5 mai, după vacanța de Paște 2021. Anunț important de la ministrul Educației

Vacanța de Paște este pe sfârșite iar grădinițele și școlile urmează să se redeschidă. Care sunt elevii care se întorc la școală pe 5 mai, după vacanța de Paște 2021, și cum se vor desfășura cursurile. Informații importante de la ministrul Sănătății.

Elevii care se întorc la școală pe 5 mai, după vacanța de Paște 2021

Grădinițele și școlile se redeschid miercuri, 5 mai, după vacanța de Paște, urmând ca anumite categorii să se întoarcă în băncile școlii. Astfel, cei care se întorc la școală pe 5 mai sunt copiii de grădiniță și elevii care nu susțin examene naționale, cei din ani terminali urmând a reveni în bănci din 10 mai. Atenție, însă! Totul se va face în funcție de incidența cazurilor de Covid-19 din fiecare localitate.

Conform unui ordin comun al Minsterului Sănătății și Ministerului Educației, acolo unde rata de infectare este mai mică de 1 la mia de locuitori, vor participa fizic la cursuri toți elevii. În localitățile unde rata este mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, vor participa fizic la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale.

1.800 de localități din țară se află în scenariul în care toți copiii merg la școală, iar alte 1.400 au rata de infectare peste 1 la mie.

„Miercuri, 5 mai, vor merge la şcoală cu prezenţă fizică absolut toţi copiii din grădiniţe, toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, vor începe şcoala cu prezenţă fizică de miercuri, 5 mai. Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile în care rata de infectare este sub 1 la mie vor merge, de asemenea, la şcoală de miercuri, 5 mai, cu prezenţă fizică.

Ceilalţi elevi de clasele V, VI, VII, IX, X, XI din localităţile în care rata de infectare, din păcate, este încă peste 1 la mie vor începe şcoala miercuri, 5 mai, în sistem online.”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena3.

Elevii care se întorc la școală pe 5 mai
Elevii care se întorc la școală pe 5 mai

Ministrul Educației: „masca de protecție va fi purtată în permanență”

Ordinul de ministru mai permite organizarea orelor remediale, cu prezența fizică în unitățile de învățământ, dacă localitatea nu este declarată carantinată, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu Covid-19 precum, distanțare corectă, respectarea normelor de igienă și purtarea obligatorie a măștii de protecție,  aerisirea frecventă a spațiilor.

De asemenea, ordinul prevede și participarea la cursuri și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este declarată starea de carantină, în condițiile asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Covid-19.

Tot personalul implicat în procesul de învățământ are obligația de a purta mască în permanență în cancelarie, în timpul deplasării în incinta unității de învățământ și în timpul pauzelor atât la interior cât și la exterior, precum și în sălile de curs, cu exceptia situațiilor în care activitatea didactică impune un contact vizual complet, caz în care se vor folosi viziere și se va în permanență contactul față în față cu copiii la o distanță mai mică de doi metri.