Mâncarea de prune este specifică pentru zona Olteniei și este dulce la gust. În alte părți ale țării se prepară cu orez, iar unele persoane o preferă în special în zilele de post. Este ușor de făcut, nu necesită ingrediente multe sau sofisticate și este ideală pentru cei ce vor să încerce ceva nou. În plus, prunele au numeroase beneficii pentru sănătate, dar despre toate acestea vom vorbi în continuare.
Prunele uscate nu se remarcă doar printr-un gust plăcut, ci și printr-o importantă serie de beneficii pentru sănătate. După mere, prunele sunt cele mai cultivate fructe în România, aproximativ 40% din producția totală de fructe din țara noastră fiind reprezentată de prune, potrivit unor studii. În cursul anului, prunele sunt disponibile pentru o perioadă scurtă de timp, la sfârșitul verii și începutul toamnei, în restul timpului acestea găsindu-se sub formă de fructe uscate.
Iată câteva dintre principalele beneficii ale prunelor uscate:
În nordul județului Olt prunele uscate sunt un produs la îndemâna oricui. În „vremurile bune“, de aici plecau către export TIR-uri întregi cu prune. Din tată-n fiu, oamenii de pe aceste meleaguri au uscat fructele, ele constituind un aliment la care se apela des și încă se mai apelează în posturile lungi.
Tot aici se prepară cel mai des și mâncarea de prune uscate, care poate fi servită atât ca fel principal, cât și ca desert. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o găti:
Citește și: Rețetă de compot de prune. Mod de preparare și ingrediente
Pentru cei care iubesc aceste fructe mâncarea de prune uscate va fi un deliciu, ceva ce le va încânta papilele gustative. Pentru cei care au anumite rețineri, menționăm că, date fiind toate acele beneficii ale prunelor uscate enumerate mai sus, merită să-i dați măcar o șansă.
Mod de preparare:
Poftă bună!