Home » Știri » Știri sociale » Salarii la Metrorex. Câți bani încasează cea care vinde bilete sau conductorul de tren

Salarii la Metrorex. Câți bani încasează cea care vinde bilete sau conductorul de tren

Pană Emanuela / 06.08.2021, 20:41
Salarii la Metrorex. Câți bani încasează cea care vinde bilete sau conductorul de tren

Salariile angajaților Metrorex nu sunt deloc sume de trecut cu vederea, cu atât mai mult cu cât pachetul salarial cuprinde și sporuri, precum cel de tunel, care depășeșete în unele cazuri și lefurile unor angajați din marile corporații. Astfel, peste 80% dintre cei aproape 6.000 de angajați ai companiei iau în mână peste 5.000 de lei, în timp ce un sfert dintre angajați au un salariu net pe lună de peste 1.500 de euro. Ce valoare au unele sporuri și câți bani încasează femeia care vinde biletul și conducătorul de tren, afli în continuare.

Salarii la Metrorex. Câți bani încasează cea care vinde bilete

Angajații companiei Metrorex nu se pot plânge de salarii, mai alex în contextul datelor oferite mai sus. Salariile angajaților au crescut chiar și pe timp de pandemie, astfel că peste 80% dintre aceștia pleacă acasă la sfârșit de lună cu 5.000 de lei pe card. Un salariu destul de consistent îl primește și femeia care vinde bilete, mai cu seamă că primește sporuri și bonusuri.

De menționat că toate persoanele care lucrează pentru Metrorex primesc și un așa-zis spor de tunel, care pornește de la 20%, dar poate ajunge chiar până la 40% din venituri. În plus, angajații companiei primesc și spor de condiții nocive, în valoare de 10% din salariu.

La venitul lunar al acestora se adaugă și sporurile de sărbătoare legală, zile care se remunerează 100%. La aceste sporuri se adaugă și cel de noapte, de 25%, dar și sporuri de vechime sau de conducere, care reprezintă 25% din salariu.

Acum că am făcut aceste mențiuni, vă spunem concret că salariul celei care vinde bilete este cuprins între 3.700 de lei și 5.500 de lei. Cele mai mici salarii nete din Metrorex sunt în jur de 3.000 – 4.000 de lei, asta după ce sindicaliștii și-au negociat creșteri salariale în 2020, în condițiile în care compania nu-și acoperă bugetul decât 30% din venituri proprii.

Citește și: Transportul comun în București: Cât va costa, de la 1 august, o călătorie cu autobuzul sau metroul. Apar biletele comune Metrorex și STB

Ce salariu primește conducătorul de tren

Poate că vă așteptați ca șoferul de tren să câștige mai mult, însă salariul acestuia este de circa 4.400 de lei, la care se adaugă și sporurile de vechime și de tunel.

Ce salarii au angajații companiei Metrorex
Ce salarii au angajații companiei Metrorex

Remunerați mult mai bine sunt, spre exemplu, mecanicii, care primesc între 8.000 și 9.000 de lei. Un strungar pleacă acasă la sfârșit de lună cu 7.000 de lei, în timp ce un maistru trece lejer de 8.000 de lei.

Inginerii au și ei lefuri de peste 7.000 de lei și nici tinichigii nu se pot plânge de salariu. Aceștia primesc un salariu net lunar de 5.000 de lei, la care se adaugă nu mai puțin de 5 sporuri.

Un salariu și mai consistent îl au administratorii de baze de date, care sunt recompensați cu peste 9.000 de lei, asemenea contabililor șefi sau secretarilor adjuncți.

Poate nu știai dar la Metrorex sunt angajați și psihologi, care primesc peste 6.000 de lei lunar. Un salariu de peste 5.000 de lei îl au și casierul central sau telefonistul.

În mod evident, cele mai mari salarii din companie sunt încasate de directorii departamentelor companiei, precum cel juridic sau de investiții. Directorii de departamente sunt remunerați cu circa 13.000 de lei, în mână, lunar. Mai apoi vin șefii de birouri și șefii de serviciu, care încasează aproximativ 10.000 de lei.