Home » Știri » Știri sociale » Semnificația anilor de căsătorie – ce spune despre relația voastră anii petrecuți împreună

Semnificația anilor de căsătorie – ce spune despre relația voastră anii petrecuți împreună

Pană Emanuela / 16.01.2021, 15:20

Cuplurile căsătorite știu că, de-a lungul timpului, iubirea trece prin diferite stadii, astfel că oamenii au găsit o anumită denumire și, implicit, o semnificație pentru fiecare aniversare a nunții lor. Acest lucru se întâmplă încă din Evul Mediu, când soțul îi punea soției o coroană de argint pe cap la aniversarea celor 25 de ani de căsnicie (nunta de argint) și una de aur la împlinirea a 50 de ani (nunta de aur). Totuși, puține cupluri știu că fiecare an de căsătorie are simbolul său. Mai multe detalii, în continuare.

Semnificația anilor de căsătorie

În popor, există trei aniversări extrem de importante ale căsătoriei: nunta de argint, nunta de aur și nunta de diamant. Cu toate acestea, aproape fiecare an de căsătorie are o denumire simbolică, despre care vom vorbi în acest material și care reprezintă fiecare stadiu al relației.

Este ceva firesc ca relația dintre soți să evolueze de la an la an, iar, de cele mai multe ori, în locul pasiunii și a dragostei oarbe se instalează sntimentele de respect, loialitate și devotament. Noi vă dorim tuturor o nuntă de diamant, însă până atunci haideți să aflăm care sunt semnificațiile fiecărui an de căsătorie.

1 an de căsătorie – Nunta de hârtie

Vă întrebați de ce tocmai această denumire? Ei bine, se spune că în primul an, căsătoria se poate rupe cel mai ușor.

2 ani de căsătorie – Nunta de bumbac

La fel ca și legătura dintre soți în al doilea an, bumbacul este ceva mai trainic decât hârtia. Așadar, bumbacul simbolizează faptul că legătura dintre parteneri începe să se întărească.

3 ani de căsătorie – Nunta de piele

Dacă au trecut deja trei ani de, se poate spune că relația este precum pielea: rezistentă și de calitate. De asemenea, anii încep să se tăbăcească.

4 ani de căsătorie – Nunta de pânză sau flori

Se spune că ce a fost greu a trecut, iar acum viața în doi este dulce și parfumată ca un buchet de flori. Din acest punct, căsătoria este durabilă ca o pânză țesută și deosebită ca o floare.

5 ani de căsătorie – Nunta de lemn

Cei doi parteneri încep să se maturizeze împreună, iar relația devine tot mai puternică. În popor, există obiceiul ca la împlinirea a cinci ani de căsătorie, cei doi soți să planteze împreună un copac.

6 ani de căsătorie – Nunta de fier sau de zahăr

Doi indicatori care caracterizează viața în doi la cea de-a șasea aniversare sunt rezistența fierului și dulceața zahărului.

7 ani de căsătorie – Nunta de lână sau de cupru

Lâna este un material călduros, moale și confortabil, în timp ce cuprul este un bun conducător de căldură. Așadar, al șaptelea an de căsătorie este reprezentat de căldură și confort.

8 ani de căsătorie – Nunta de bronz sau de lut

Lutul este materialul din care Dumnezeu l-a creat pe Adam, fiind un simbol al fertilității, iar bronzul este un material rezistent și stabil. Așadar, mariajul vostru a ajuns într-un punct statornic, ferm și de neclintit.

9 ani de căsătorie – Nunta de salcie

Chiar dacă este subțire și pare fragil, lemnul salciei este surprinzător de rezistent.

10 ani de căsătorie – Nunta de tinichea sau de aluminiu

Denumirea ți se poate părea hilară dacă te gândești la tinichea sau la aluminiu ca la niște materiale ieftine, însă semnificația este cu totul alta. Anume: aluminiul nu ruginește. Așadar, aniversarea celor 10 ani este privită ca o piatră de temelie pentru anii care vor veni.

11 ani de căsătorie – Nunta de oțel

Acest material simbolizează trăinicia, rezistenţa şi forţa unei căsnicii.

12 ani de căsătorie – Nunta de mătase

Mătasea este un material fin, moale și plăcut la atingere, caracterizând cu succes 11 ani de căsătorie. Sărbătorirea acestei aniversări are darul de a le aminti partenerilor motivul pentru care s-au căsătorit.

13 ani de căsătorie – Nunta de dantelă

Cu toate că dantela este un material textil care are găuri, ea nu se rupe ușor. Simbolistica este următoarea: un cuplu poate întâmpina greutăți, dar asta nu înseamnă că se rupe relația.

14 ani de căsătorie – Nunta de fildeș

Fildeșul este rar, prețios și are o culoare superbă. El simbolizează cât de prețioasă este o relație.

15 ani de căsătorie – Nunta de cristal 

Transparent și strălucitor, cristalul este un adevărat catalizator și conducător de căldură. Nunta de cristal coincide cu momentul în care partenerii înțeleg că au ajuns aici pentru că s-au protejat reciproc şi au suficientă energie să meargă mai departe.

Citește și: Nunta de hârtie, de argint și de aur. Când se sărbătoresc și de ce se numesc așa

Nunta de argint, de aur și de diamant

Aceste denumiri sunt de departe cele mai cunoscute și simbolizează aniversarea a 25, 50 și, implicit, 70 de ani de căsătorie. Dacă vă aflați în acest punct, cu siguranță că viața v-a binecuvântat cu un partener pe cinste.

Care este semnificația anilor de căsătorieCare este semnificația anilor de căsătorie

25 ani de căsătorie – Nunta de argint

Argintul este un simbol al înțelepciunii și al trăiniciei. De asemenea, aniversarea celor 25 de ani de căsătorie coincide cu momentul în care multe cupluri își înnoiesc jurămintele.

50 ani de căsătorie – Nunta de aur

Aurul este unul dintre cele mai grele materiale, fiind un simbol al avuției, căldurii și iubirii veșnice. Nunta de aur este sărbătorită cu mult fast, multe cupluri făcând, din nou, slujbe religioase.

75 ani de căsătorie – Nunta de diamant

Diamantul, această piatră prețioasă și una dintre cele mai dure din lume, este simbolul a 75 de ani de căsătorie. O căsnicie care rezistă, în timp, până la 75 de ani este de neînvins, dar, din păcate, extrem de rară.