Home » Știri » Știri sociale » Singurul elev din mediul rural al Iașului care a luat 10 la Evaluarea Națională 2022. Povestea impresionantă

Singurul elev din mediul rural al Iașului care a luat 10 la Evaluarea Națională 2022. Povestea impresionantă

Manolică Anca / 27.06.2022, 16:54
Singurul elev din mediul rural al Iașului care a luat 10 la Evaluarea Națională 2022. Povestea impresionantă

Vasile Amăriuței este singurul elev din mediul rural al Iașului care a luat 10 la Evaluarea Națională 2022. Povestea lui este cu atât mai impresionantă cu cât el și-a plătit singur, din proprii bani, meditațiile la limba română, pentru că părinții lui nu își puteau permite să îl sprijine din punct de vedere financiar. Ce planuri de viitor are micuțul învățăcel.

Vasile Amăriuței, singurul elev din mediul rural al Iașului care a luat 10 la Evaluarea Națională 2022

În județul Iași, există un singur elev din mediul rural care a luat media 10 la Evaluarea Națională. Vasile Amăriuței este cea mai mare realizare a Școlii Gimnaziale „Ioanid Romanescu” Voinești din acest an, dar , per total, profesorii și directorul instituției de învățămând se declară mulțumiți de toți elevii scolii. Ba mai mult, a mai existat o notă de 10, la limba română.

Singurul elev din mediul rural al Iașului care a luat 10 la Evaluarea Națională 2022 a povestit, împreună cu mama sa, într-un interviu pentru Digi24 cum a făcut să își plătească singur meditațiile. Din fericire, bursa pe care o primea i-a fost de mare ajutor. Mama sa, femeie de serviciu la școală, nu și-ar fi permis să plătească pentru pregătirea lui.

Chiar nu am stat așa de el: învață, învață! Doar i-am zis: învață pentru tine și viitorul e al tău (…) Eu sunt femeie de serviciu, la școală. Așa! Dar tot timpul am crezut că educația te va face mare. Îți dă o cale, îți arată un drum și atunci trebuie să înveți.

Mi-a zis: „mama, eu cred că nu o să fac față la română și o sa am nevoie de pregătire”. Eu tot l-am încurajat și i-am zis: „nu cred că ai nevoie”. El a zis: „Dar plătesc eu din bursa mea. Vreau eu să fac”. Și atunci am căutat un profesor, dar a făcut o oră de pregătire pe săptămână.”, a povestit Mihaela Amăriuței, mama lui Vasile.

Vasile Amăriuței, singurul elev din mediul rural al Iașului care a luat 10 la Evaluarea Națională 2022
Vasile Amăriuței, singurul elev din mediul rural al Iașului care a luat 10 la Evaluarea Națională 2022

Este pasionat de matematică și se pregătește pentru Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași

Vasile Amăriuței, singurul elev din mediul rural din județul Iași care a luat 10 la Evaluarea Națională 2022, este pasionat de matematică și jocuri pe calculator încă de mic. El a reușit să își împartă cum trebuie timpul între școală și joacă, dovedind că se poate face performanță și în mediul rural și, de asemenea, fără a renunța la plăcerile copilăriei.

Acum, Vasile dorește să intre la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, considerând că acesta este un liceu foarte bun, mai ales pentru cineva pasionat de matematică.

„Mi-am făcut toate temele pe care mi le-a dat la școală și am făcut aproape un semestru, mai puțin de un semestru, pregătire la română. În rest, nimic special, doar m-am pregătit cu ce mi-au dat de la școală.

Nu prea îmi venea să cred, dar am verificat de mai multe ori și mi-am dat seama că chiar am luat 10 la ambele. Nu e adevărat ca în școlile din mediul rural nu poți să atingi performanță maximă.”, a spus Vasile Amăriuței.

În acest an, în tot județul Iași, au fost 16 medii de 10 la Evaluarea Națională.