Home » Utile » Rezultate Evaluarea Națională 2022. Ce note au obținut elevii

Rezultate Evaluarea Națională 2022. Ce note au obținut elevii

Alexandru Cazacu / 23.06.2022, 13:15
Rezultate Evaluarea Națională 2022. Ce note au obținut elevii

Rezultate finale la Evaluarea Națională 2022, ce note au obținut elevii în acest an. Pe site-ul Edu.ro au fost publicate rezultatele examenelor de anul acesta de la Evaluarea Națională. De asemenea, candidații își pot afla rezultatele și la avizierele centrelor de examen. Rezultatele sunt publicate în format anonimizat, așa că elevii vor introduce pe pagina dedicată rezultatelor codurile primite de la școală.

Rezultate Evaluarea Națională 2022. Unde au fost afișate notele

Conform calendarului publicat de Ministerul Educației, rezultatele la Evaluarea Națională 2022 se afișează pe data de 23 iunie, la avizierul fiecărei școli. Notele obținute de elevi vor fi publicate și în mediul online pe Edu.ro. Publicarea acestora se va face în format anonimizat, așa că fiecare candidat trebuie să introducă codul primit de la școală pentru a vedea notele primite.

După cum spuneam, rezultatele la Evaluarea Națională 2022 se vor afișa astăzi, 23 iunie (până la ora 14:00), la avizierele centrelor de examen. De asemenea, notele au fost publicate și pe internet, pe site-ul evaluare.edu.ro. Fiecare candidat a primit de la școală un cod specific, iar acesta va putea fi folosit pentru vizualizarea rezultatelor, deoarece vor fi publicate în format anonimizat.

Pe pagina online unde se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2022 vor apărea coduri, iar în dreptul acestora se regăsesc notele și mediile obținute de către candidați. Tabelul de pe edu.ro conține:

  • codul candidatului
  • școala de proveniență
  • nota
  • nota de la contestație
  • nota finală
  • media la Evaluarea Națională.

Când și cum se depun contestațiile la Evaluarea Națională 2022

Candidații care nu sunt mulțumiți de rezultatele la Evaluarea Națională 2022 pot depune contestații pe 23 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00, dar și pe 24 iunie, între orele 08:00 și 12:00.

Este important să menționăm faptul că, elevii pot depune contestațiile la centrul de examen, însă acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților la Evaluarea Națională 2022.

Cei ce doresc să depună contestații trebuie să completeze și să semneze o cerere care conține și o declarație-tip. În declarația respectivă, candidații trebuie să menționeze că au luat la cunoștință că nota acordată după recorectarea lucrărilor poate fi mai mică sau mai mare decât cea pe care au primit-o anterior.

În cazul elevilor care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani, declarația-tip va fi semnată de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora.

La ce ora se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2022
La ce ora se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2022

Soluționarea contestațiilor la Evaluarea Națională 2022

Elevii nemulțumiți de rezultatele la Evaluarea Națională 2022 care au depus contestație, trebuie să știe că soluționarea contestațiilor se face în perioada 24 – 29 iunie. Ulterior, pe 30 iunie se vor afișa rezultatele finale, potrivit calendarului oficial anunțat de Ministerul Educației.

Notele obținute după recorectarea lucrărilor vor fi comparate cu cele primite anterior. Astfel, dacă se constată că există o diferență mai mare de 1 punct (în minus sau în plus) între nota acordată inițial și cea de după contestație, lucrarea va fi reevaluată de alți doi profesori.

Așadar, elevii ce depun contestații trebuie să știe că rezultatele la Evaluarea Națională, obținute în etapa de soluționare, sunt definitive și nu mai pot fi modificate, indiferent de punctajul obținut.

Pentru elevii absolvenți ai claselor a VIII-a, probele examenului de Evaluare Națională reprezintă o modalitate de a evaluare a competențelor ce le-au dobândit pe parcursul învățământului gimnazial. Examenul se desfășoară, în fiecare an, într-o singură sesiune. La acesta au dreptul să participe, fără a achita o taxă, atât elevii din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular.