Home » Știri » Știri sociale » Sorin Oprescu: vârstă, studii, carieră, viață personală. Ce pensie are fostul edil al Capitalei și cine este iubita lui

Sorin Oprescu: vârstă, studii, carieră, viață personală. Ce pensie are fostul edil al Capitalei și cine este iubita lui

Alexandru Cazacu / 03.06.2022, 17:44

Sorin Mircea Oprescu, pe numele său întreg, este un politician român, în vârstă de 70 de ani, născut pe data de 7 noiembrie 1951, la București. Este de profesie chirurg. Provine dintr-o familie în care tatăl său era general de securitate, înainte de 1989, precum și membru la acea vreme al conducerii Serviciului D (Dezinformare) din cadrul Departamentului Securității Statului. Află în continuare totul despre studiile, cariera și viața personală a lui Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu: studii, carieră și viață personală

Sorin Oprescu este absolvent al facultății de Medicină Generală Carol Davila din București , pe care a terminat-o cu succes în anul 1976, pentru a deveni medic chirurg. A dobândit în anul titlul de Doctor în științe medicale – specialitatea chirurgie generală.

Iată care sunt funcțiile pe care le-a ocupat Sorin Oprescu de-a lungul carierei sale din domeniul medicinei:

  • În perioada 1994-2006, Sorin Oprescu a fost director al Spitalului Universitar de Urgență din București.
  • În perioada 2001-2005 a fost și director al Spitalului Elias
  • Profesor universitar la UMF “Carol Davila București.

Sorin Oprescu a intrat și în politică. El a fost membru al partidului PDSR, senator și primar al capitalei, timp de două mandate. Un mandat a fost complet, iar al doilea nu a fost dus până la capăt de către acesta, aflându-se la conducerea Primăriei Municipiului București, pentru 3 ani și 7 luni, până când a fost suspendat din funcție, mai exact în septembrie 2015. Acesta a fost acuzat de fapte de corupție, printre care: luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

Ce vârstă are Sorin Oprescu. Totul despre studiile, cariera și viața personală a fostului edil
Detalii mai puțin știute despre studiile, cariera și viața personală a lui Sorin Oprescu

Cine este iubita lui Sorin Oprescu

Sorin Oprescu are o iubită mai tânără, pe nume Adriana Nica. Aceasta a fost alături de el, încă de când a fost condamnat. Alături de ea trăiește o frumoasă poveste de iubire, chiar dacă diferența de vârstă dintre ei este mare. Adriana Nica are vârsta de 43 de ani, fiind cu 26 de ani mai tânără decât fostul edil. Este de profesie medic anestezist și de terapie intensivă.

În perioada 2017-2020, aceasta a ocupat funcția de manager al Spitalului Universitar din București, unde Sorin Oprescu era chirurg. Se vehiculează că relația dintre cei doi ar fi început în urmă cu zece ani, pe când Sorin Oprescu ocupa funcția de primar al capitalei. Iată ce afirma Adriana Nica despre relația sa cu Oprescu, potrivit kanald.ro:

„Nu-mi este rușine de relația mea cu Sorin Oprescu. Mă sfătuiesc cu el în anumite privințe, însă deciziile le iau împreună cu echipa managerială”.

Ce pensie ar putea încasa fostul edil al Capitalei

Dacă nu o sa fie condamnat definitiv pentru fapte de corupție, Oprescu ar putea beneficia de o pensie specială brută, cuprinsă între 1.500 și 6.500 de lei. Mai precis, este vorba despre o sumă de aproximativ 4.700 de lei, potrivit impact.ro.

În conformitate cu legea privind Statutul aleșilor locali, el ar putea beneficia de această indemnizație, în momentul în care va împlini vârsta de pensionare, deoarece a deținut de-a lungul timpului mai multe funcții, printre care: viceprimar, primar și senator.