Home » Știri » Știri sociale » Unde găsești salarii de peste 4.000 de lei pe lună în România. Această industrie a crescut constant în ultimii ani

Unde găsești salarii de peste 4.000 de lei pe lună în România. Această industrie a crescut constant în ultimii ani

Alexandru Cazacu / 29.06.2022, 13:00
Unde găsești salarii de peste 4.000 de lei pe lună în România. Această industrie a crescut constant în ultimii ani

În timp ce unii dintre români trăiesc din salariul minim pe economie, alții încasează lunar sume destul de consistente. Printre cei din urmă se numără și angajații din domeniul farmaceutic, sector în care găsești și salarii de peste 4.000 de lei pe lună. În ultimii ani, industria farmaceutică a crescut constant, iar evoluția s-a putut observa și în nevoia companiilor din domeniu de a face din ce în ce mai multe angajări.

Farma, domeniul unde găsești salarii de peste 4.000 de lei pe lună

Conform datelor Salario, comparatorul de salarii a platformei eJobs, aproape 25% din angajații din industria farmaceutică au salarii lunare peste media netă din România, adică salarii de peste 4.000 de lei.

Doar în primele șase luni ale anului, pe platformă au fost postate în jur de 6.000 de locuri de muncă disponibile pentru cei care doresc să lucreze în domeniu. Adică cu aproximativ 60% mai multe locuri față de aceeași perioadă a anului precedent.

După cum arată datele Salario, un procent de 38% dintre lucrătorii din acest sector au salarii cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei. Totodată, 25,3% dintre aceștia încasează lunar sume cuprinse între 3.000 și 4.000 de lei, iar 24,6% primesc salarii cuprinse între 4.000 și 7.000 de lei. În schimb, leafa încasată de 4,2% dintre lucrătorii din domeniu depășește suma de 7.000 de lei, iar procentul celor care câștigă peste 10.000 de lei lunar este de aproape 2%.

„Deși vorbim despre un procent marginal din totalul celor care lucrează în Farma, acest prag, de 10.000 de lei, este depășit semnificativ până la peste 30.000 de lei, după cum arată datele Salario.

Este vorba nu doar de salariile celor care conduc companiile din poziția de CEO, ci și ale directorilor financiari, de vânzări sau de logistică”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs România.

Industria farmaceutică, domeniul unde găsești salarii de peste 4.000 de lei pe lună
Industria farmaceutică, domeniul unde găsești salarii de peste 4.000 de lei pe lună

Salariile din industria farmaceutică, apropiate de cele din domeniul financiar, contabilitate sau transporturi

Cu o medie de 3.500 de lei, angajatorii din acest domeniu oferă salarii asemănătoare cu cele din financiar, contabilitate, transport, distribuție, asigurări sau producție. Cu toate acestea, salariile din Farma sunt totuși departe de cele din domeniul IT, unde media salarială ajunge la peste 5.800 de lei.

„Farma este de ani buni unul dintre marii angajatori ai economiei, nu doar prin numărul mare de locuri de muncă disponibile, ci și prin salariile peste media din alte industrii. În fiecare lună, peste 1.000 de joburi în acest domeniu sunt disponibile pe eJobs.ro. Cele mai multe se adresează candidaților din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Constanța. Peste 26.000 de aplicări sunt înregistrate lunar pentru pozițiile deschise în Farma”, susține Roxana Drăghici.

Cât câștigă angajații din farmacii? Ei bine, în medie, un farmacist încasează lunar 3.050 de lei, iar un asistent farmacist 2.200 lei. Pe de altă parte, salariul unui diriginte de farmacie ajunge, în medie, la 4.000 de lei.

Pentru reprezentanții din vânzări medicale, media salarială este de 3.600 de lei, potrivit datelor comparatorului de salarii marca eJobs. În schimb, specialiștii în farmacovigilență sau în studii clinice încasează lunar, în medie, 4.000 de lei. Cu toate acestea, cele mai mari salarii din domeniu sunt a celor care conduc companiile, ale directorilor financiari și de vânzări. Aceștia pot încasa lunar chiar și 30.000 de lei.