Home » Știri » Sunt permise petrecerile de Paște 2021? Când poate Poliția să intervină. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Sunt permise petrecerile de Paște 2021? Când poate Poliția să intervină. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Alexandru Cazacu / 27.04.2021, 16:25
Sunt permise petrecerile de Paște 2021? Când poate Poliția să intervină. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei a vorbit despre petrecerile de Paște 2021. Ce spune Alin Stoica despre petrecerile din noaptea de Învierea. Dacă sunt sau nu permise acestea și când poate poliția să intervină, puteți afla în continuarea articolului.

Sunt permise petrecerile de Paște 2021? Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Potrivit prefectului Alin Stoica, în noaptea de Înviere petrecerile sunt interzise atât acasă, cât și în cluburi sau alte locuri. Deoarece carantina de noapte se ridică cu această ocazie, autoritățile se tem că oamenii vor participa la petreceri. Discotecile și cluburile nu vor fi deschise, iar în caz contrar, dacă vor fi descoperite vor fi sancționate cu amenzi foarte mari.

Pe de altă parte, Alin Stoica susține că românii vor putea să primească musafiri de Paște, însă nu vor putea organiza petreceri cu muzică și dansuri.

”Nu există petreceri, adică petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă, nici în cluburi, niciunde. Sunt interzise sărbătorile, serbările și așa mai departe.

Putem primi musafiri, evident, pot să vină rude în vizită, dar nu putem să facem petreceri cu muzică, cu dans și așa mai departe. Cel mai bine ar fi să limităm numărul de persoane cu care ne întâlnim”, a spus prefectul Alin Stoica, potrivit digi24.

Cel mult 10 persoane în interior

Cu toate acestea, prefectul Capitalei susține că dacă pentru activitățile de recreere în aer liber au voie 10 persoane care nu locuiesc împreună, ar fi bine să nu depășim acest număr de persoane nici la interior. Pe de altă parte, pentru cei care locuiesc împreună sau sunt în contact permanent, lucrurile pot sta diferit, susține Alin Stoica.

”V-am spus, ancora este acel număr de persoane cu care putem să facem în general activități sociale în aer liber”, a explicat prefectul, potrivit sursei citate.

Așadar, atunci când chemăm musafiri la masa de Paște este recomandat ca numărul acestora să nu depășească 10 persoane. De asemenea, prefectul Capitalei i-a sfătuit pe credincioșii care vor să meargă la slujba de Înviere, să meargă la o biserică apropiată de domiciliu și să respecte măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei, precum distanțarea socială și purtatul măștii de protecție.

Petrecerile sunt interzise de Paște 2021. Când poate Poliția să intervină
Petrecerile sunt interzise de Paște 2021. Când poate Poliția să intervină

Când poate să intervină oamenii legii, dacă se dau petreceri

Fiind întrebat dacă îi încurajează pe cetățeni să sesizeze autoritățile, în cazul în care observă că vecinii au organizat petreceri, Alin Stoica a spus că nu încurajează neapărat acest lucru, însă dacă vor fi descoperite, oamenii legii vor interveni și vor aplica sancțiuni.

”N-o să încurajăm neapărat partea asta de delațiune, dar evident că dacă vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sancționate.

Poliția, evident, va interveni. Dacă este chemată pentru petrecere, zgomot, muzică, poliția poate să intervină cu siguranță”, a adăugat prefectul.

Totodată, Alin Stoica le reamintește românilor că circulația pe timp de noapte este permisă numai pentru participarea la slujba de Înviere, după care se revine la carantina de noapte.