Home » Știri » Când se relaxează restricțiile. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Când se relaxează restricțiile. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Alexandru Cazacu / 26.04.2021, 15:13
Când se relaxează restricțiile. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

În Capitală rata de incidență a infectărilor cu coronavirus a scăzut sub pragul de 3,5 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă ridicarea restricțiilor de weekend cu privire la deplasări și la programele magazinelor. Când se relaxează restricțiile și ce anunță prefectul Bucureștiului?

Când se relaxează restricțiile. Anunțul făcut de prefectul Capitalei, Alin Stoica

După cum spuneam, rata de incidență din București a scăzut sub 3,5 la mia de locuitori, iar prefectul Capitalei a declarat la Digi24 că a convocat deja Comitetul pentru Situații de Urgență. Potrivit lui Alin Stoica, dacă și autoritățile sanitare sunt de acord nu vor mai fi aplicate restricțiile de weekend.

”Noile măsuri s-ar putea aplica cel mai devreme mâine la ora 0:00”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit digi24.ro.

Locuitorii din Capitală vor putea ieși din case până la ora 22.00, iar magazinele vor avea și în weekend același program pe care îl au în timpul săptămânii.

Pe de altă parte, Alin Stoica a spus că cinematografele și restaurantele nu își schimbă încă programul, deoarece în cazul lor e nevoie ca rata de infectare să coboare sub 3 la mie. Însă se pot redeschide sălile de sport și fitness din Capitală.

Ritmul de vaccinare din Capitală trebuie accelerat

Prefectul Alin Stoica este de părere că ritmul de vaccinare din București trebuie accelerat și că un termen realist pentru 50% din populație vaccinată ar fi în toamnă. Potrivit prefectului, pentru a face acest lucru este nevoie de o campanie de comunicare bine țintită și trebuie să ajungem la 30.000 de vaccinări pe zi în Capitală.

”Ritmul trebuie accelerat, pentru că dacă rămânem la acest plafon, nu o să ajungem să avem o imunizare suficient de mare până în toamnă, când ne-am dori să avem restricțiile eliminate cu totul”, spunea în urmă cu câteva zile prefectul Capitalei.

Când se relaxează restricțiile. Anunțul făcut de Alin Stoica
Când se relaxează restricțiile. Anunțul făcut de Alin Stoica

Potrivit lui Alin Stoica, dacă incidența infectărilor scade sub pragul de 3 la mia de locuitori, restaurantele pot fi deschise la interior la o capacitate de 30%. Însă, dacă incidența scade sub pragul de 1,5, acestea ar putea funcționa la 50% din capacitate.

”Dacă se păstrează trendul și trecem peste sărbători fără probleme majore – și nu văd de unde ar putea să apară, pentru că lucrurile sunt destul de bine organizate – , atunci trendul se va menține și vom scădea sub 3 la mie, când începem ușor-ușor să redeschidem anumite lucruri”, a mai spus Alin Stoica.

Klaus Iohannis, despre relaxarea restricțiilor de la 1 iunie

Potrivit președintelui României, data de 1 iunie (la care Guvernul a anunțat că vor fi ridicate unele restricții) nu trebuie supraevaluată. Cu toate acestea, Klaus Iohannis este de părere că în cursul verii va fi posibilă o relaxare.

”1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați. Este data la care guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greșeală că 1 iunie este data de relaxare totală. Nu va fi.

Eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei, dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult”, a afirmat joi Klaus Iohannis, potrivit hotnews.ro.