Home » Știri » Klaus Iohannis, despre soluția care poate opri pandemia. Declarațiile președintelui României, după protestele din țară

Klaus Iohannis, despre soluția care poate opri pandemia. Declarațiile președintelui României, după protestele din țară

Alexandru Cazacu / 01.04.2021, 15:33
Klaus Iohannis, despre soluția care poate opri pandemia. Declarațiile președintelui României, după protestele din țară

În timpul unei vizite la Institutul Cantacuzino din Capitală, Klaus Iohannis a vorbit despre soluția care poate duce la sfârșitul pandemiei și la revenirea la o viață normală. Potrivit președintelui României, ”virusul nu dispare prin violență și manifestări extremiste”.

Klaus Iohannis, despre soluția care poate opri pandemia

Prezent la ceremonia de aniversare a 100 de ani de la înființarea Institutului Cantacuzino, președintele României a declarat că imunizarea împotriva coronavirusului este soluția care ne va ajuta să oprim pandemia și să revenim la viața de dinainte. Totodată, Klaus Iohannis le-a cerut românilor să aibă încredere în vaccinul anti-Covid.

”Avem la îndemână soluția care ne va permite să stopăm pandemia și să ne recăpătăm normalitatea care ne lipsește atât de mult. Se numește vaccin.

Mulți dintre noi au pierdut pe cineva drag, alții au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile sociale și economice au fost și continuă să fie uriașe. Putem însă să punem capăt acestei pandemii și îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării și să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare”, a spus președintele Klaus Iohannis.

”Virusul nu dispare prin violență”

De asemenea, Klaus Iohannis a declarat că virusul care a afectat întreaga lume nu va dispărea prin proteste extremiste sau violențe ci prin vaccinarea populației. Potrivit președintelui România urmează să primească în perioada următoare un număr semnificativ de doze de vaccin anti-Covid, așadar un număr mai mare de persoane vor putea fi vaccinate într-un timp mai scurt.

”Virusul care ne-a afectat dramatic existența în ultimul an nu dispare prin violență și manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente. În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze și astfel campania de vaccinare poate fi accelerată”, a adăugat președintele României.

100 de ani de la înființarea ”Institutului Cantacuzino”

La data de 1 aprilie 1921 a fost înființat ”Institutul Cantacuzino” la cererea Regelui Ferdinand I. Acesta s-a numit inițial ”Institutul de Seruri și Vaccinuri Dr. I. Cantacuzino”. De-a lungul vremii, aici s-au făcut nenumărate cercetări în domeniile microbiologiei și științelor conexe și s-au dezvoltat multe vaccinuri.

La ceremonia organizată cu ocazia împliniri a 100 de ani de la înființarea Institutului Cantacuzino din Capitală, alături de Klaus Iohannis a participat și premierul Florin Cîțu. Cu această ocazie, președintele României a decorat Institutul cu Ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de mare Ofițer.

Klaus Iohannis a vorbit despre soluția care poate opri pandemia
Klaus Iohannis a vorbit despre soluția care poate opri pandemia

”În semn de recunoaștere a valorii colectivului dumneavoastră de specialiști de elită ai medicinei românești și a contribuției Institutului „Cantacuzino” la dezvoltarea cercetării științifice medicale, astăzi, la aniversarea a 100 de ani de la înființare, am decorat această prestigioasă instituție cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofițer.

Aniversarea de astăzi are loc în circumstanțe excepționale, în care întreaga omenire se confruntă cu pandemia generată de virusul SARS-CoV-2. Acest context global complicat este exemplul cel mai elocvent în ceea ce privește importanța strategică a activității dumneavoastră în demersurile de răspuns la amenințări sanitare, precum noul coronavirus”, le-a declarat Klaus Iohannis.