Home » Știri » Țara care renunță complet la restricțiile anti-Covid. Când iau sfârșit ultimele măsuri

Țara care renunță complet la restricțiile anti-Covid. Când iau sfârșit ultimele măsuri

Alexandru Cazacu / 25.09.2021, 12:47
Țara care renunță complet la restricțiile anti-Covid. Când iau sfârșit ultimele măsuri

O țară din Europa elimină complet restricțiile anti-COVID. Află în rândurile următoare, ce stat a luat această decizie, când iau sfârșit ultimele măsuri și ce spun autoritățile din țara respectivă despre încheierea restricțiilor.

Țara care renunță complet la restricțiile anti-Covid

Mai exact, începând de sâmbătă, 25 septembrie, Norvegia renunța complet la restricțiile anti-Covid care au limitat interacțiunile sociale și care au afectat mai multe companii, au anunțat vineri, autoritățile de la Oslo. Potrivit prim-ministrului norvegian Erna Solberg, începând de sâmbătă, de la ora 16:00, toate măsurile naționale anti-Covid vor fi abandonate.

”Acum putem trăi aproape așa cum am făcut înainte ca pandemia să ne lovească. Nu cred că totul va fi ca înainte. Cred că coronavirusul ne va afecta pentru tot restul vieții, în bine sau în rău. Am învățat cât de vulnerabili suntem și cât de mult putem obține atunci când stăm împreună ”, a declarat Erna Solberg vineri, într-o conferință de presă, potrivit The Local.

Se pare că decizia de a renunța la măsuri precum distanțarea socială s-a bazat pe sfatul Institutului Norvegian de Sănătate Publică și al Direcției Norvegiene pentru Sănătate. Mai mult de atât, se va renunța și la limitarea numărului de persoane la adunări, iar regulile care interzic accesul oaspeților după miezul nopții vor fi de asemenea desființate. Chiar și amatorii de cluburi vor putea să ajungă din nou pe ringurile de dans, potrivit sursei citate.

Țara care renunță la restricțiile anti-Covid. Când iau sfârșit ultimele măsuri
Țara care renunță la restricțiile anti-Covid. Când iau sfârșit ultimele măsuri impuse de autorități

Cu toate că cele mai multe dintre ultimele măsuri rămase vor fi anulate, municipalitățile ar avea în continuare dreptul de a introduce restricțiile și politica locală privind măștile de față și limitele de distanțare. În plus, sistemul de semafoare pentru școli va rămâne în vigoare, iar restricțiile de intrare și regulile de călătorie ar rămâne în vigoare pentru moment.

Norvegia își redeschide societatea

De asemenea, decizia de a renunța la regula distanțării sociale va permite organizatorilor de evenimente sportive și culturale să folosească spațiile de desfășurare la capacitatea maximă. De asemenea, restaurantele se vor fi pline din nou. Până în acest moment, premierul norvegian a implementat primele trei stadii ale unui plan de înlăturare a măsurilor impuse din martie 2020. Se pare că ultimul pas al acestui plan a fost amânat de câteva ori din cauza unor griji cu privire la ratele de infectare.

”Sunt 561 de zile de când am introdus cele mai dure măsuri din Norvegia în vreme de pace… Acum a venit timpul să ne întoarcem la o viață cotidiană normală. Restricțiile vor lua sfârșit sâmbătă, la ora locală 16:00 (14:00 GMT).

Pe scurt, acum trăim cum este normal”, a declarat premierul Erna Solberg, potrivit Agerpres.

Potrivit Institutului public de sănătate din Norvegia, în jur de 76% din cetățenii țării au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva COVID-19. Pe de altă parte, aproximativ 67% din populația Norvegiei este imunizată cu schema completă.

Așadar, începând de astăzi de la ora 16:00, Norvegia renunță la restricțiile anti-Covid. Totodată, cu ocazia conferințe de presă, prim-minustrul Erna Solberg a ținut să mulțumească tuturor cetățenilor norvegieni.