Home » Știri » Țara din Europa care te plătește pentru a o vizita. Poți primi chiar și 100 de euro

Țara din Europa care te plătește pentru a o vizita. Poți primi chiar și 100 de euro

Alexandru Cazacu / 12.08.2021, 08:41
Țara din Europa care te plătește pentru a o vizita. Poți primi chiar și 100 de euro

Nu este un secret faptul că turismul reprezintă o parte importantă din profitul intern brut al unui stat. Deși majoritatea țărilor de pe glob au diferite atracții turistice, există și unele locuri care au dificultăți din acest punct de vedere și au decis să facă ceva pentru a reînvia turismul. De exemplu, există o țară în Europa care oferă bani turiștilor pentru a o vizita.

Țara din Europa te plătește pentru ca să o vizitezi

Mai exact este vorba despre Malta, țara în care autoritățile au decis în primăvară acestui an ca turiștilor străini să le fie decontată cazarea, integral sau parțial. De ce fac maltezii acest lucru? Ei bine, aceștia vor să reînvie turismul intern, mai ales că Malta are nenumărate atracții turistice pentru vizitatorii străini.

Cu toate acestea, există unele condiții pentru ca turiștii străini să beneficieze de aceste avantaje. Mai exact, vizitatorii din alte țări nu trebuie să apeleze la agenții sau la platforme dedicate, iar biletul să fie luat în particular. De asemenea, vacanța trebuie să fie planificată după data de 1 iunie, iar turiștii trebuie să aibă rezervare pentru cel puțin trei nopți de cazare la un hotel din Malta.

Câți bani primesc turiștii străini pentru a vizita Malta

Așadar, vizitatorii de peste hotarele Maltei care îndeplinesc condițiile menționate mai sus vor primi de la Autoritatea pentru Turism malteză 100 de euro de persoană pentru rezervările la hotelurile de cinci stele. Pentru rezervările la hotelurile de patru stele, turiștii străini vor primi 75 de euro de persoană, iar la cele de trei stele, 50 de euro.

Ba chiar mai mult de atât, acestea nu sunt singurele avantaje de care pot beneficia vizitatorii străini în Malta. De exemplu, cei care se cazează în insula Gozo, a doua ca mărime dintre insulele malteze, primesc o reducere suplimentară de 10% la rezervări. Ca să aibă acces la toate aceste reduceri, persoanele interesate trebuie să se înregistreze pe site-ul Autorității pentru Turism din Malta.

Țara din Europa te plătește pentru a o vizita
O țară din Europa te plătește să o vizitezi

Industria turismului a fost grav afectată de pandemie

Potrivit informațiilor oficiale, pentru acest program de stimulente financiare, statul Maltez a pus la dispoziție un buget de 3,5 milioane de euro. Conform estimărilor oficiale, de acești bani ar putea beneficia până la 35.000 de turiști, pe parcursul sezonului estival din acest an. Așadar, se pare că guvernanții maltezi au venit cu soluții pentru a atrage vizitatorii străini.

Obiectivul principal a tuturor acestor stimulente financiare pentru turiștii străini a fost acela de a-i atrage pe teritoriul Maltei, astfel încât să fie depășită criza pe care a provocat-o pandemia de coronavirus, care a afectat grav mai ales sectorul turistic al țării. În 2018, turismul a reprezentat 27% din produsul intern brut al Maltei.

De asemenea, în urmă cu doi ani, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, în Malta au sosit 2.771.888 de turiști, în conformitate cu datele oficiale. Cu toate acestea, pandemia de COVID-19 a provocat o prăbușire de 77% a numărului de turiști străini, care în 2020 a fost de 658.000. Asta din cauza carantinei și a restricțiilor de circulație ce au fost impuse de autorități la nivel global.