Home » Știri » Țara în care românii își pot petrece vacanța de vară fără restricții. Anunțul e valabil pentru tot sezonul estival

Țara în care românii își pot petrece vacanța de vară fără restricții. Anunțul e valabil pentru tot sezonul estival

Alexandru Cazacu / 28.07.2021, 15:06
Țara în care românii își pot petrece vacanța de vară fără restricții. Anunțul e valabil pentru tot sezonul estival

Până la finalul sezonului, românii vor putea merge în această țară doar cu actul de identitate sau pașaportul, indiferent de situația epidemiologică. În ce țară își pot petrece românii vacanța de vară fără restricții, vei putea afla în următoarele rânduri.

Țara în care românii își pot petrece vacanța de vară fără restricții

Mai exact, este vorba despre vecinii noștri de la sud Dunăre. Bulgaria a eliminat orice restricție pentru români până la sfârșitul sezonului estival, arată datele unui turoperator. Guvernul Bulgariei a anunțat pe data de 16 iulie mai multe modificări cu privire la accesul străinilor pe teritoriul țării în contextul pandemiei de coronavirus.

Vestea bună este că, indiferent de situația epidemiologică, turiștii români vor putea intra pe teritoriul Bulgariei doar cu actul de identitate sau cu pașaportul. Se pare că România este singura țară pentru care se face o astfel de excepție.

Așa cum prevede Ordinul oficial, sunt vizate ”țări cu care Republica Bulgaria a ajuns la un acord reciproc pentru libera circulație a cetățenilor și a persoanelor cu statut de reședință permanentă, pe termen lung, și a membrilor familiilor lor, la sosirea din cealaltă țară: România”, potrivit Evenimentul Zilei.

Prețuri mai mici după jumătatea lunii august

Potrivit directorului general al Travel Planer, Sebastian Constantinescu, românii erau nehotărâți în ceea ce privește o vacanță în Bulgaria la sfârșit de august sau în septembrie, tocmai din cauza unor posibile restricții. Ei bine, iată că acum românii au garanția că autoritățile din Bulgaria nu vor mai implementa restricții pentru ei.

Așadar, interesul ar putea fi crescut până la sfârșitul sezonului estival, iar până pe 7 – 8 august, gradul de ocupare a litoralului bulgăresc este foarte ridicat. Astfel, Sebastian Constantinescu ne recomandă rezervări după data de 10 – 15 august, când se pare că tarifele vor fi mai bune, cu oferte speciale de până la 30% reducere. De asemenea, el recomandă, în special, luna septembrie, când reducerile vor fi destul de mari.

Țara în care românii își pot petrece vacanța de vară fără restricții
Țara în care românii își pot petrece vacanța de vară fără restricții

Turiștii români preferă să își petreacă vacanța pe litoralul bulgăresc

Se pare că în acest an, interesul românilor în ceea ce privește vacanța pe litoralul Bulgariei a crescut semnificativ, în comparație cu sezonul estival din 2020.

”Acest an a marcat o creștere importantă a interesului românilor față de litoralul bulgăresc, cu minimum 100% față de sezonul estival 2020. Este drept, a contribuit și faptul că Grecia se află pe lista galbenă iar Bulgaria nu solicită nimic în plus turiștilor români față de anii precedenți la trecerea graniței”, a adăugat Constantinescu.

Totodată, reprezentanții Travel Planner spun că în acest moment, un interes ridicat se arată pentru Stațiunea Sunny Beach. Aici se găsesc resorturi foarte mari, cu servicii de calitate, care absorbeau foarte mult din piețele Europei occidentale.

Se pare că turiștii românii au avut parte de oferte interesante și atractive, la lanțuri hoteliere internaționale precum Sol Melia, care sunt dedicate mai ales familiilor cu copii, care au găsit în Bulgaria o destinație apropiată și o alternativă perfectă pentru o vacanță cu raport bun calitate-preț. De asemenea, potrivit consultanților companiei, se remarcă o creștere mare și pe segmentul hotelurilor care oferă servicii de calitate superioară în resorturi mai izolate.