Home » Știri » Trafic restricționat București, 4-5 septembrie 2021. De ce nu se circulă în aceste zone din Capitală. Ce rute alternative au șoferii la dispoziție

Trafic restricționat București, 4-5 septembrie 2021. De ce nu se circulă în aceste zone din Capitală. Ce rute alternative au șoferii la dispoziție

Alexandru Cazacu / 03.09.2021, 16:06
Trafic restricționat București, 4-5 septembrie 2021. De ce nu se circulă în aceste zone din Capitală. Ce rute alternative au șoferii la dispoziție

În zilele de 4 și 5 septembrie, în mai multe zone din Capitală vor fi restricții de circulație, pentru desfășurarea a două evenimente. Află în următoarele rânduri de ce nu se circulă în aceste zone din București și ce rute alternative au la dispoziție conducătorii auto.

Trafic restricționat în București, 4-5 septembrie 2021

Mai exact, Brigada Rutieră informează că traficul va fi restricționat ca urmare a desfășurării a două competiții sportive. Este vorba despre ”Bucharest Half Marathon 2021” și ”Turul ciclist al României 2021”. Așadar, pentru desfășurarea competițiilor vor fi instituite restricții de trafic în felul următor:

  • În data de 4 septembrie 2021, între orele 15.00 – 17.00, deplasarea în cadrul competiției se va face pe următorul traseu: Băneasa – Piața Presei Libere – Arcul de Triumf – Rond șos. Pavel D. Kiseleff. Se va închide rondul de pe șos. Pavel D. Kiseleff între orele 11.00-17.00 pentru amenajarea zonei de sosire și ceremonia de premiere a câștigătorilor etapei a IV-a.
  • În data de 5 septembrie 2021, între orele 10:30 – 21:00, deplasarea în cadrul competiției se va face pe următorul traseu: Piața Presei Libere – Arcul de Triumf – Piața Victoriei (fără blocarea intersecției) pe șos. Pavel D. Kiseleff și retur.

Așadar, în zilele menționate se suspendă prevederile avizului Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, în intervalul orar în care se desfășoară cele două competiții. De asemenea, Brigada Rutieră le solicită șoferilor ca atunci când se deplasează în aceste zone să respecte semnalele polițiștilor. De asemenea, pietonii sunt rugați să circule pe trotuare, să traverseze prin locuri special amenajate și să respecte regulile de circulație din zonele respective.

Rute alternative pentru șoferi:

  • Șos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Bd. Constantin Prezan – Piața Charles de Gaulle – Bd. Aviatorilor – Piața Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Bd. I.C. Brătianu – Piața Unirii – Splaiul Independenței;
  •  Șos. Kiseleff – Arcul de Triumf – Bd. Constantin Prezan – Piața Charles de Gaulle – Bd. Aviatorilor – Piața Victoriei – Str. Buzești – Str. Berzei.
Circulație restricționată în unele zone din București
Circulație restricționată în unele zone din București

Turul României, cel mai important eveniment ciclist din țară

Turul României este la ediția cu numărul 54 și a început pentru al doilea an consecutiv la Timișoara. Cel mai important eveniment de ciclism din România se va termina la București pe 5 septembrie, iar traseul din acest an are peste 800 de kilometri. În acest an, sportivii au avut de trecut prin orașe precum: Lugoj, Hunedoara, Deva, Orăștie, Sebeș, Sibiu, Agnita, Făgăraș, Râșnov, Brașov și Ploiești.

Organizatorul acestui eveniment sportiv este Federația Română de Ciclism, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și cu Auchan România. În acest an s-au aliniat la start nu mai puțin de 16 echipe din zece țări (Italia, Statele Unite ale Americii, Germania, Polonia, Kazakhstan, Republica Cehă, Serbia, Kuwait, Slovacia și România).

Această competiție a fost lansată în 1934 de publicația ”Sportul Zilnic”, în colaborare cu Federația Română de Ciclism. Așadar, România a devenit a șasea țară din lume care organiza un astfel de tur național pentru amatori.

Pe de altă parte ”OMV Petrom Bucharest Half Marathon 2021” este organizat de Asociația Clubul Sportiv Bucharest Running Club, în parteneriat cu PROEDUS (Centrul De Proiecte Educaționale Și Sportive).