Home » Știri » Traian Băsescu, reacție la decizia rămânerii în închisoare a fratelui său

Traian Băsescu, reacție la decizia rămânerii în închisoare a fratelui său

Octavian Palade / 02.11.2016, 15:19
Traian Băsescu, reacție la decizia rămânerii în închisoare a fratelui său

Traian Băsescu a reacționat, printr-o postare pe Facebook, la decizia Tribunalului Constanța, care nu a aprobat eliberarea condiționată a lui Mircea Băsescu.

Traian Băsescu a scris pe Facebook că fratele său a devenit una dintre marile excepţii de refuz a punerii condiţionate în libertate, iar în rest, cei mai mulţi oameni ca el au fost consideraţi îndreptaţi după ce au efectuat o treime din pedeapsăpotrivit news.ro.

”Kovesi şi Coldea, deschideţi şampania! Aţi reuşit! Mircea Băsescu rămâne în închisoare”, a scris fostul președinte.

”Ca om care a depăşit vârsta de 60 ani, fratele meu, condamnatul Mircea Băsescu, nu a fost eliberat condiţionat după ce a efectuat o treime din pedeapsă. Avea dreptul să fie eliberat. Aţi considerat voi că nu s-a îndreptat (am văzut pledoaria furibundă şi mincinoasă a procurorului DNA în faţa unei judecătoare timorate)”, a mai comentat Traian Băsescu.

Fostul președinte adaugă în aceeași postare: ”L-aţi ţinut în arest preventiv mai bine de un an înainte de condamnare, dar nu v-a ajuns. Asta-i viaţa. Dar dacă aveţi impresia că asta mă înmoaie, greşiţi fundamental. Aţi vrut să mă descurajaţi, sau să-mi daţi o lecţie? Ce greşeală…”

Fostul șef al statului a menționat că nu va uita niciodată că cel care l-a anunţat că fratele său va fi arestat a fost Coldea, şi nu Kovesi.

Mircea Băsescu rămâne închis la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Tribunalul Constanţa a admis miercuri contestaţia procurorilor DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de liberare condiţionată a acestuia. Decizia magistraților este definitivă.

De asemenea, instanţa a hotărât că Mircea Băsescu mai poate depune o cerere de liberare condiţionată după data de 1 februarie 2017.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în luna iunie a acestui an, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. El a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă judecători pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Instanţa a păstrat decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016. Marian Căpăţănă a fost condamnat, în acelaşi dosar, la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă.