Home » Știri » Transport gratuit, cu trenul, pentru tinerii moldoveni care votează în turul doi al alegerilor prezidențiale

Transport gratuit, cu trenul, pentru tinerii moldoveni care votează în turul doi al alegerilor prezidențiale

Octavian Palade / 02.11.2016, 15:58
Transport gratuit, cu trenul, pentru tinerii moldoveni care votează în turul doi al alegerilor prezidențiale

Guvernul asigură transport gratuit, cu trenul, pentru tinerii moldoveni care vor să voteze în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Tinerii moldoveni vor avea parte de transport gratuit, cu trenul, oferit de Guvernul României, anunță news.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, a fost adoptată o Ordonanţă de urgenţă prin care asigură transport gratuit cu trenul, pe teritoriul României, tinerilor din Republica Moldova care vor să voteze în turul doi al alegerilor prezidenţiale, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

”A fost adoptată o Ordonanţă de urgenţă pentru asigurarea transportului pentru tinerii din Republica Moldova care îşi vor exercita dreptul de vot în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Moldova. E o măsură menită să ofere posibilitatea tinerilor din Republica Moldova, veniţi să studieze în România, să-şi exercite acest drept de vot. E o chestiune de principiu şi un semnal pe care dorim să-l dăm – dreptul la vot e unul fundamental, o responsabilitate şi o dovadă de implicare civică”, a declarat Iolu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a menționat că, prin OUG adoptată, Guvernul va asigura transport gratuit pentru studenţii şi elevii moldoveni din România cu vârsta de peste 18 ani, care îşi vor exercita dreptul de vot la alegeri în secţiile electorale deschise pe teritoriul ţării noastre.

”Ei vor beneficia de bilet de tren dus-întors gratuit în perioada 12-13 noiembrie, către şi dinspre localităţile cu secţii de votare de pe teritoriul României, anume Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Bacău, Suceava şi Craiova”, a detaliat Liviu Iolu.

Candidatul socialist Igor Dodon a obţinut 47,98% din voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, iar candidata prooccidentală Maia Sandu a obţinut 38,71% din sufragii, a anunţat Comisia Electorală Centrală după numărarea tuturor buletinelor.

Cei doi candaţi vor intra în al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 13 noiembrie.