Home » Știri » Un nou atentat terorist a fost dejucat în Franța

Un nou atentat terorist a fost dejucat în Franța

George Stanciu / 21.11.2016, 13:58
Un nou atentat terorist a fost dejucat în Franța

Un nou atentat terorist a fost dejucat în cadrul unei operațiuni antiteroriste, ce a fost efectuată de către forțele de ordine în noaptea de sâmbătă spre duminică la Strasbourg şi Marsilia. În cadrul acestei acțiuni, au fost arestați șapte indivizi a transmis luni Bernard Cazeneuve ministrul francez de Interne.

Șapte indivizi, ce au vârste cuprinse între 29 şi 37 de ani, aceștia având naționalități diverse: francezi, marocani și afgani, au fost reținuți în cadrul acestei operațiuni efectuate în cadrul unei anchete deschise de către parchetul antiterorist de „mai bine de opt luni”, a adăugat ministrul.

Şase dintre persoanele reținute acum erau deja urmărite de către serviciile de informații franceze, în timp ce al șaptelea, un marocan, a fost semnalat de către o țară parteneră, a adăugat el.

Arestările ce au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică au împiedicat „un atentat terorist ce era avut în vedere de mult timp”, a declarat Cazeneuve, citat de AP.

Ministrul nu a dat informații cu privire la potențiala țintă vizată de acest atentat terorist

Arestările au avut loc cu cinci zile înainte ca faimosul târg de Crăciun din Strasbourg să fie inaugurat. Acesta atrage anual aproximativ două milioane de turişti de pe întregul continent și a fost ţinta unor comploturi extremiste și în trecut.

Cazeneuve a mai declarat că 43 de persoane au fost arestate pe parcursul lunii noiembrie în cadrul unor operaţiuni antiteroriste, în urma atacurilor ce au avut loc în Franţa în ultimii doi ani şi care au fost revendicate de gruparea teroristă Statul Islamic.