Home » Știri » Statul Islamic a revendicat atacul terorist soldat cu 59 de morţi din Pakistan

Statul Islamic a revendicat atacul terorist soldat cu 59 de morţi din Pakistan

George Stanciu / 25.10.2016, 15:28
Statul Islamic a revendicat atacul terorist soldat cu 59 de morţi din Pakistan

Organizația teroristă Statul Islamic a transmis că revendică atacul sângeros comis în noaptea de luni spre marți, ce a avut ca țintă o academie de poliție din Quetta, aflată în provincia pakistaneză Baluchistan.

Atacul a fost săvârșit de către “combatanţi ai Statului Islamic”, a transmis agenţia de presă Amaq, care colaborează cu teroriștii din ISIS.

La scurt timp după producerea atacului terorist, generalul Sher Afgun, un comandant militar din provincie,  a afirmatcă discuţiile telefonice dintre atacatori ce fuseseră interceptată indicau că aceștia ar face parte din gruparea teroristă Lashkar-e-Jhangvi.

Lashkar-e-Jhangvi, o organizație teroristă care îşi are originea în centrul provinciei Punjab, nu ar fi la primul atac terorist din Baluchistan. Militanţii săi lansează, de regulă, atacuri împotriva minorității şiiţilor Hazara.

Cel puţin 59 de cadeţi au fost ucişi de către teroriștii organizației Statul Islamic, iar alţi 117 au fost grav răniți când mai multe persoane au intrat în Academia de Poliţie din oraşul Quetta și au deschis focul asupra persoanelor aflate înăuntru.

Aproximativ 200 de cadeţi se aflau în interiorul Academiei atunci când a fost declanșat atacul terorist, ce a avut o durată de cinci ore. Unii dintre cadeți au fost luați ostatici de către teroriști, arată news.ro.

Forțele de politie, militare şi paramilitare au reușit să ajungă la Academie la 20 de minute după ce atacul terorist a început. Mir Sarfaraz Bugti, ministrul de Interne din provincia Baluchistan, a afirmat că au fost cinci sau șase atacatori implicați în eveniment.

Un fotograf Reuters aflat la faţa locului a văzut cum forțele de ordine au scos cadavrul unui adolescent din clădire, acestea afirmând că trupul era al unuia dintre atacatori, ucis de forţele de securitate.