Home » Life & Style » Timp liber » Vedete care au murit de cancer – mari talente pe care această boală le-a răpit lumii

Vedete care au murit de cancer – mari talente pe care această boală le-a răpit lumii

Manolică Anca / 29.10.2020, 11:16

Cancerul este una dintre cele mai nemiloase boli ale acestui secol, care nu se mai oprește din a face ravagii. Numeroase vedetele au fost diagnosticate cu tumori malingne, unele reușind să învingă, dar altele, din păcate, au pierdut lupta mult prea devreme. Iată doar câteva nume de vedete care au murit de cancer.

Vedete care au murit de cancer. Patrick Swayze

Moartea lui Patrick Swayze, cunoscutul actor pentru rolurile din Ghost şi Dirty Dancing, a lăsat o tristețe imensă în sufletul fanilor săi. Actorul s-a dovedit a fi un luptător împotriva acestei nemiloase boli, suportând o lungă perioadă de timp chimioterapia din urma cancerului de pancreas.

Patrick Swayze a fost răpus de cancerul pancreatic
Patrick Swayze a fost răpus de cancerul pancreatic

Deşi se lupta cu cancerul, actorul nu a dorit să se lase de fumat și de alte obiceiuri nocive. Relaxarea și psihicul puternic l-a ajutat pe acesta să ducă, pe picioare, cancerul încă doi ani de la depistare, deși se știe că acest tip este foarte galopant. Din păcate, acesta a murit în septembrie 2009.

Farrah Fawcett a murit de cancer anal

În septembrie 2006, actriţa cunoscută pentru rolul din Charlie’s Angel, Farrah Fawcett, a început o luptă dură și de lungă durată cancerul anal. După doar cinci luni, Farrah a declarat că nu mai are cancer, însă în mai 2007, boala a recidivat.

Farrah Fawcett, faimoasa actriță din Charlie's Angel
Farrah Fawcett, faimoasa actriță din Charlie’s Angel

Conform statisticilor, doar 15% din cei diagnosticaţi cu acest tip de cancer ajung la recidivă, dar se pare că actrița nu a avut noroc și, după o luptă de mai bine de doi ani, în 2009, Farrah a murit.

Vedete care au murit de cancer – Steve McQueen

Abandonat la doar șase luni de tatăl său biologic, trimis de la o rudă la alta de mama alcoolică și bătut crunt de cel de-al treilea soț al acesteia, Steve McQueen a căutat își câștige existența singur, muncind în diferite domenii.

Cunoscut pentru rolurile din filmele „Papillon”, „Marea Evadare”, „Cei șapte magnifici”, actorul ajunsese, în anii ’60, să fie cel mai bine plătit star de cinema.

Steve McQuuen
Steve McQuuen

În anul 1979 a fost diagnosticat cu o formă de cancer pulmonar, pe care a încercat să o ascundă, cât de mult a putut, de ochii presei. Atunci când doctorii i-au spus că boala este în fază terminală și nu mai are șanse, acesta a apelat la tot felul de tratamente neconvenționale și controversate, precum: clisme cu cafea, injecții cu celule vii ale animalelor, letril – o substanță extrasă din sâmburi caiselor, dar care, consumată în cantități mari, este nocivă.

Avea metastază la gât și abdomen, una din tumori cântărind peste două kilograme. Deși medicii din SUA l-au avertizat că inima sa nu ar putea rezista unei operații, acesta a ales să se opereze în Mexic, însă, la nici o zi după, acesta a pierdut lupa cu viața și nemiloasa boală.

Vedete care au murit de cancer – Steve Jobs

Co-fondatorul companiei Apple a fost diagnosticat, în 2004, cu o formă rară de cancer pancreatic, majoritatea dintre cei diagnosticați, nesupraviețuind mai mult de cinci ani. Însă, acesta a reușit să trăiască cu boala până în 2011, doctorii spunând că s-a întâmplat datorită faptului că boala a fost depistată încă dintr-o formă incipientă.

Steve Jobs, co-fondatorul Apple
Steve Jobs, co-fondatorul Apple

În urma operației pe care a suferit-o în 2005, deși părea că își va reveni, acesta a început să slăbească din ce în ce mai mult. În 2009, Jobs a suferit și un transplant de ficat, datorită extinderii excesive a celulelor canceroase. Din păcate, în 2011, acesta a pierdut lupta cu boala, la doar 56 de ani.

Luciano Pavarotti, titanul tenor

Titan al operei mondiale, cu o voce unică și un farmec personal special, tenorul a încântat, ani la rând, întreaga lume cu opere sale spectaculoase.

Luciano Pavarotti, cel mai mare tenor al tuturor timpurilor
Luciano Pavarotti, cel mai mare tenor al tuturor timpurilor

În 2006, după un turneu în care a fost criticat pentru anumite greșeli de interpretare, Pavarotti a fost diagnosticat cu cancer pancreatic. A urmat o operație în luna iulie și, timp luni bune, acesta s-a luptat cu nemiloasa boală. Din păcate, pe 6 septembrie 2007, la vârsta de 71 de ani, acesta s-a stins din viață.

Vedete care au murit de cancer – Yves Saint Laurent, cancer la creier

O figură centrală în lumea modei a secolul XX, Saint Laurent era considerat ultimul din generaţia din care au făcut parte Christian Dior şi Coco Chanel. Alături de aceştia, Yves Saint Laurent a contribuit la transformarea Parisului în capitala mondială a modei.

Yves Saint Laurent a fost răpus de cancer la creier
Yves Saint Laurent a fost răpus de cancer la creier

Principala realizare acestuia este introducerea smokingului şi taiorului-pantalon în vestimentaţia feminină, acţiune care a determinat revoluţionarea felului de a se îmbrăca al femeii moderne.

Din păcate, în aprilie 2007, acesta a fost diagnosticat cu cancer cerebral. Deși s-a mutat la Paris pentru a se trata, pe 1 iunie 2008 a pierdut lupta cu nemiloasa boală.

Vedete care au murit de cancer. Bob Marley

Faimosul cântăreț de muzică reggae a fost depistat în anul 1977 cu o formă de cancer la unghile, care s-a extins, mai apoi, la toată laba piciorului. În prima fază a bolii, medicii i-au propus amputarea unui deget, însă acesta a refuzat categoric. Era adeptul credinței rastafariene, care susținea că trupul uma este un templu ce este de neatins.

Bob Marley a murit la doar 36 de ani
Bob Marley a murit la doar 36 de ani

În septembrie 1980, în timpul unui concert, acesta se prăbușește pe scenă. Merge la un tratament în Germania și, după 8 luni în care acesta nu a dat roade, hotărăște să revină în Jamaica. Însă, în timpul zborului, starea acestuia s-a agravat extrem de tare, încât a aterizat de urgență la Miami, unde a fost internat. Din păcate, acesta s-a stins din viață câteva luni mai târziu, pe 11 mai 1981, la doar 36 de ani.

Audrey Hepburn

La mijlocul lunii octombrie 1992, Audrey Hepburn a fost diagnosticată cu o tumoare la colon. Pe 1 noiembrie 1992 a suferit o intervenție chirurgicală de eliminare a tumorii, dignosticul în urma operației fiind unul încurajator. Însă, la numai trei săptămâni după aceasta, a acuzat dureri acute la abdomen.

Audrey Hepburn, răpusă de cancerul de colon
Audrey Hepburn, răpusă de cancerul de colon

În urma investigațiilor, s-a dovedit să celulele canceroase au reapărut în intestinul gros și țesuturile vecine. Actriței i s-au mai dau doar câteva luni de viață, pe 20 ianuarie 1993 aceasta piezând lupta cu nemiloasa boală.