Home » Tehnologie & Știinta » 26 trucuri și funcții uimitoare pe Instagram ca să folosești aplicația ca un expert. Mulți dintre utilizatori nu știu de existența lor

26 trucuri și funcții uimitoare pe Instagram ca să folosești aplicația ca un expert. Mulți dintre utilizatori nu știu de existența lor

Cojocaru Cristian / 08.02.2022, 14:40
26 trucuri și funcții uimitoare pe Instagram ca să folosești aplicația ca un expert. Mulți dintre utilizatori nu știu de existența lor

Instagram este una dintre cele mai populare rețele de socializare din lume, atât pentru influenceri, cât și pentru mărci sau persoane private. Indiferent dacă abia începi cu Instagram sau vrei să-ți îmbunătățești experiența în aplicație, există câteva sfaturi și trucuri pentru a ne ajuta să îmbunătățim utilizarea popularei aplicații.

Trucuri de care te poți folosi în cadrul aplicației Instagram

Instagram a devenit rețeaua socială preferată pentru mulți și, ca urmare a popularității sale, a devenit o platformă majoră pentru oportunități de marketing. Această rețea de socializare are o implicare mai mare decât 10 ori față de Facebook, de 54 de ori mai mare decât Pinterest și de 84 de ori mai mare decât cea a Twitter.

Cu aceste date atât de izbitoare, creșterea și difuzarea sa ridicată în rândul maselor nu este surprinzătoare, dar da, fără a uita că în prezent apar o mulțime de provocări care indică scăderea potențialului de marketing al Instagram din cauza reducerii ratelor de implicare și concurența de la noi rivali, cum ar fi TikTok.

Unul dintre principalele motive pentru succesul Instagram față de concurenții săi a fost faptul că era extrem de ușor de utilizat. Cu toate acestea, așa cum se întâmplă întotdeauna cu orice serviciu, pentru a rămâne în fața concurenței, aplicația a trebuit să continue să adauge noi caracteristici care au făcut serviciul ceva mai complex de-a lungul anilor. Multe dintre ele sunt ascunse și majoritatea utilizatorilor nu au idee cum să le acceseze. Află în ce constau aceste trucuri pe care le poți utiliza în cadrul aplicației Instagram.

Primește notificări de la influencerii tăi preferați

Dacă nu vrei să ratezi niciodată o postare de pe Instagram de la influencerii sau utilizatorii tăi preferați, poți alege să fii notificat de fiecare dată când un anumit utilizator postează o fotografie nouă. Tot ce trebuie să faci este să activezi notificările pentru fiecare utilizator în mod individual. Vizitează profilul utilizatorului respectiv, selectează cele trei puncte din colțul din dreapta sus, apasă „Notificări” și activează-le pentru postări și povești.

Nu mai vizualiza postările fără a utiliza „unfollow”

Dacă ești de părere că utilizatorul respectiv pe care nu mai vrei să îl urmărești se va supăra, poți stopa vizualizarea postărilor sale fără a-l elimina din listă. Poți face acest lucru accesând contul din partea căruia nu mai vrei să vezi postările, selectează sunetul și acolo vei avea opțiunea să selectezi doar postările sau totul, incluzând și celebrele Stories.

Partajeză videoclipuri fără sunet

Nu vrei să-ți partajezi videoclipurile cu sunet? Ceea ce trebuie să faci este să înregistrezi videoclipul prin intermediul aplicației Instagram în sine. Odată ce ai terminat, va trebui să selectezi filtrele pe care dorești să le utilizezi și verifică dacă există un difuzor în centrul de sus. Dacă dorești să dezactivezi sunetul videoclipului, alege pictograma astfel încât să apară cu un X, care va indica că videoclipul va fi publicat fără sunet.

Postează fotografii Instagram pe toate rețelele sociale

În loc să postezi o imagine pe fiecare dintre rețelele sociale în mod individual, există o modalitate de a reduce acest proces. Pentru a posta aceeași fotografie pe Instagram, Twitter, Tumblr, Facebook sau orice alt site de rețea socială, îți poți configura contul de Instagram, astfel încât oricând postezi o fotografie acolo, acea fotografie să fie postată automat în restul rețelelor. Pentru a face acest lucru, accesează Profil -> Opțiuni -> Conturi conectate. Aici trebuie să îți conectezi conturile de social media și gata. Data viitoare când postezi o fotografie pe Instagram, vei putea selecta platformele de social media pe care vrei să partajezi aceeași fotografie.

Personalizează-ți fonturile din bio

Acest prim truc ajută profilul tău să iasă în evidență față de restul de pe Instagram. Secretul constă în faptul că trebuie să utilizezi un serviciu terț, cum ar fi IGFonts, Instagram Fonts sau LingoJam, pentru a converti textul obișnuit într-un text mai bine scris într-un font special. După ce ai scris textul biografiei, selectează „copiere”, apoi deschide Instagram, dă clic pe pictograma profilului, apoi pe Editează profilul, lipește conținutul copiat și, în final, salvează-l.

Șterge fotografia de profil fără a o șterge

Unii utilizatori, ceva mai puțin experimentați cu aplicația, au tendința de a-și șterge fotografia de profil atunci când decid să o actualizeze. Nu e nevoie. Nu trebuie să o pierzi. Dacă utilizați funcția „arhivă”, vei putea ascunde postarea fără a fi nevoie să o ștergi. Accesează postarea, selectează cele trei puncte din partea de sus a imaginii, apasă pe „arhivă” și gata. Dacă vrei să apară din nou, nu va trebui decât să apeși pe ceasul pe care îl vei vedea în dreapta, sus și să apeși din nou pe cele trei puncte. În cele din urmă, apasă pe „afișați pe profil” și va fi din nou vizibilă.

trucuri instagram
Poti utiliza toate aceste trucuri in cadrul contului tau de Instagram

Blochează comentariile ofensatoare

Este mai mult decât necesar dacă profilul tău este public și ai mulți urmăritori. Nu totul în această aplicație este ideal, de asemenea, ca în toate rețelele, există oameni care se ocupă cu astfel de îndeletniciri antisociale. Pentru a controla comentariile, trebuie să accesezi Setări → Confidențialitate → Comentarii → Activați ascunde comentarii jignitoare → Activați Filtrarea celor mai multe cuvinte raportate și în final → Activați filtrul manual (pentru a adăuga toate acele cuvinte sau expresii pe care dorești să le cenzurezi).

Găsește utilizatori Instagram fără a-ți crea un cont

Este posibil să nu îți dorești să ai un cont de Instagram, însă poate dorești să vizualizezi profilul cuiva care deține un astfel de cont. Poți face acest lucru și fără autentifica. Tot ceea ce trebuie să faci este să introduci numele de utilizator pe care dorești să îl vezi la sfârștiul URL-ului Instagram, de exemplu: www.instagram.com/nume utilizator.

Organizează filtrele

Dacă te-ai săturat să tot vezi filtrul Nashville spre exemplu printre setările implicite, există o modalitate de a-l elimina din meniul de opțiuni de filtre. Pentru a face acest lucru trebuie să urmezi pașii:

  • când postezi un videoclip sau o fotografie, accesează Filtru;
  • derulează până în partea de jos a filtrelor și apasă Gesionare;
  • apasă lung pe pictograma cu trei linii de lângă fiecare filtru din partea stângă a ecranului pentru a rearanja ordinea după bunul plac;
  • bifează sau debifează cercurile de lângă fiecare filtru din partea dreaptă a ecranului pentru a le ascunde sau a le afișa;
  • apasă Terminat pentru a salva această nouă setare.

Dezactivarea stării activității tale

Cu ceva timp în urmă, Instagram a inclus o funcție de stare a activității care le permite utilizatorilor să vadă când cineva a fost ultima dată conectat prin mesageria directă Instagram. Funcția este destul de asemănătoare cu cea a WhatsApp. Cu toate acestea, dacă vrei să treci neobservat în timp ce navighezi pe Instagram, există o modalitate de a dezactiva această opțiune: accesează Profil -> Opțiuni -> Afișați starea activității și dezactivați-l. Dacă vei alege să faci acest lucru, ia aminte faptul că nici tu nu vei putea vedea starea activității celorlalți utilizatori.

Programează următoarele postări

Dacă ești un influencer, s-ar putea să te întrebi cum poți programa postările pe viitor, mai ales că un astfel de cont necesită stimularea utilizatorilor de a se implica în postările tale. Cu toate că Instagram nu oferă această funcție, există un truc pentru a o face. Unele instrumente de programare care ne permit să setăm o anumită oră și o anumită dată pentru fiecare postare pe care dorim să o încărcăm pe Instagram. Una dintre aceste aplicații este Later care îți permite să programezi 30 de postări gratuite pe lună și oferă mai multe funcții.

Distribuie postările altor persoane în povestea ta

Această funcție este destul de simplă, iar tot ceea ce trebuie să faci este să selectezi pictograma avion situată în partea de jos a imaginilor și să faci clic pe opțiunea de a publica imaginea în poveștile tale.

Evită să fii etichetat

Dacă nu dorești să fii etichetat în postările prietenilor de pe Instagram, trebuie să urmezi câțiva pași simpli. Mergi la Setări → Confidențialitate → Etichete → Activare Aprobare manuală Etichete -> Activare.

Vezi toate postările care ți-au plăcut

Dacă te-ai întrebat vreodată dacă este posibil să vezi din nou toate postările pe care le-ai apreciat, tot ce trebuie să faci este să mergi la propriul profil și să faci clic pe butonul „Setări” din dreapta sus,  apoi faci clic pe „Cont” și în final pe „Postări apreciate”.

Șterge istoricul căutărilor

Dacă dorești să te asiguri că nimeni nu verifică ce ai văzut în trecut, poți șterge istoricul căutărilor de pe Instagram. Accesează profilul, deschide meniul din colțul dreapta-sus, accesează Setări, apoi Securitate și derulează în jos. Ulterior, selectează Ștergeți istoricul căutărilor.

Creează o colecție a postărilor tale preferate

Instagram îți permite să salvezi sau să marchezi postările preferate. Poți face o astfel de colecție urmărind următorii pași:

  • atinge pictograma meniul din colțul din dreapta sus până vezi o opțiune numită Salvat;
  • fă click pe butonul „+” pentru a crea o nouă colecție în care să poți adăuga fotografii deja arhivate.

Creează povești text fără fotografii

Dacă dorești să postezi povești fără a partaja fotografii și videoclipuri, modul Create ajută să creezi postări de text atractive. Poți scrie un text pe un fundal colorat în cinci fonturi diferite: clasic, modern, neon, bold sau mașină ed scris. De asemenea, poți adăuga și GIF-uri și autocolante, putând tootdată schimba dimensiunea fontului sau evidenția textul.

Înregistrează povești fără să îți folosești mâinile

Ceea ce trebuie să faci este să deschizi opțiunea de Storie și să selectezi opțiunea de „mâini libere”. După ce apeși o singură dată, înregistrarea va începe.

Distribuie cartea ta de contact

Chiar dacă ai un nume de cont oarecum greu de reținut sau chiar de pronunțat, poți să-ți partajezi contul într-un mod foarte simplu datorită cardurilor de identificare sau cardurilor de contact. Este un fel ca un cod QR pentru contul tău pe care îl poți personaliza după cum dorești. Pentru a-l trimite, deschide-ți profilul, apasă pe butonul cu cele trei dungi orizontale, apasă pe Cartea de identitate și acolo poți personaliza aspectul acesteia, fie cu o fotografie editată a ta, fie pur și simplu cu emoji-uri, de exemplu.

Răsfoiește postările dintr-o anumită locație

Instagram, în mod implicit, ne permite să căutăm fotografii și videoclipuri în apropierea locației noastre actuale. În cazul în care dorești să răsfoiești postări dintr-o altă locație, trebuie să urmezi pașii:

  • atinge pictograma de căutare;
  • atinge bara de căutare și comută la fila Locații;
  • introdu numele locației și selectează-l din rezultate.

Folosește Instagram ca editor foto fără a posta nimic

Poate că ești pasionat de filtrele Instagram și de capabilitățile de editare, dar nu vrei să postezi acele fotografii. Pentru a utiliza Instagram ca editor foto fără a posta nimic, tot ce trebuie să facei este să publici o imagine în timp ce telefonul este în modul avion. Asigură-te că ai activat funcția „Salvați fotografia originală”, apoi pornește modul avion. Urmează pașii normali pentur postarea unei fotografii și partajeaz-o. Vei primi un mesaj de eroare, dar vei găsi imaginea editată în galeria foto a telefonului tău.

Scrie cu toate culorile curcubeului

Este un truc foarte simplu, dar care îi place celor mai mulți oameni. Pentru a putea scrie cu toate culorile curcubeului, urmează pașii:

  • atinge pictograma camerei de sus pentru a crea o nouă poveste;
  • selectează „Creați”;
  • scrie mesajul apoi selectează partea de text pentru care dorești să schimbi culoarea;
  • ține degetul pe pe cursorul final apoi alege culoarea la care vrei să ajungi și gata.