Home » Cum să faci orice » Rețetă de macarons. Trucul secret ca să îți iasă exact ca la cofetărie

Rețetă de macarons. Trucul secret ca să îți iasă exact ca la cofetărie

Manolică Anca / 06.02.2022, 09:45
Rețetă de macarons. Trucul secret ca să îți iasă exact ca la cofetărie

Niciodată nu este un moment nepotrivit pentru desert. Fursecuri, tort, plăcintă, orice! Dar, uneori, trebuie să schimbăm și cu ceva mai sofisticat, de exemplu, cu o rețetă de macarons. Deși ar putea părea sofisticat de preparat, în rândurile de mai jos vei vedea că nu este deloc așa. Aceste macarons franțuzești sunt delicioase, delicate și pline de savoare.

Cea mai bună rețetă de macarons

Un macaron franțuzesc este o prăjitură aerisită care poate fi făcută într-o mare varietate de arome și culori, acesta fiind unul dintre motivele pentru care sunt atât de populare. Umplute cu ganache, cremă de unt, jeleu, ciocolată sau gem, macarons sunt desertul perfect, nu prea dulce.

Pentru a face macarons ca la carte, este necesar să respecți anumite reguli. Așadar, ouăle trebuie sa fie mai vechi, minim 3 zile, să fie scoase de la frigider cu 1-2 ore înainte de a începe prepararea, zahărul praf să conțină amidon și să fie foarte fin, zahărul și făina de migdale se cern de 2-3 ori înainte de a fi încorporate în bezea, vasul în care mixezi albușurile trebuie să fie curate, iar pereții acestuia unși în prealabil cu coaja de la o lămâie, în albuș nu să existe urme de gălbenuș. Acum, hai să vedem ingredientele și pasii de urmat.

Ingrediente

  • 180 g de zahăr pudră
  • 90 g de albușuri (cca 3 albușuri)
  • 20 g de zahăr tos
  • 100 g de făina de migdale

Incrediente pentru crema de ciocolată

  • 240 ml de lapte
  • 20 g de amidon porumb sau cartofi
  • 15 g de cacao
  • 25 g de zahăr
  • 125 g de unt
  • un plic zahăr vanilat
Rețetă de macarons
Rețetă de macarons

Mod de preparare macarons

Se începe cu mixarea albușurilor până capătă consistență, circa 2-3 minute, după care se adaugă 1/3 din zahărul tos (circa o linguriță rasă). Se mai mixează alte 2-3 minute, după care se mai pune o linguriță de zahăr tos, se amestecă iar și, ulterior, se adaugă restul zahărului până se obține o bezea fermă.

Separat, într-un alt bol se amestecă făina de migdale cu zahărul pudră si se cern de 2-3 ori și apoi se adaugă treptat în bezea. Compoziția se amestecă ușor, de jos în sus, până capătă o compoziție cu aspect lucios, cremos, dar ferm.

Se ia o tavă de copt, se tapetează cu hârtie, după care se pun micii macarons cu diametrul de 3,5-4 cm și se lasă aproximativ o oră la odihnit. La final, se adaugă la cuptor la 150 de grade Celsius. După ce sunt gata, se lasă la răcit, după care se pun pe un grătar.

În acest timp, se prepară crema de ciocolată. Într-un vas care poate fi pus la microunde se amestecă zahărul, amidonul și cacaoa, peste care se adaugă câteva linguri de lapte. Se amestecă bine, până se obține o compoziție fără cocoloașe, după cae se adaugă treptat restul laptelui.

Compoziția se pune la microunde la putere maximă (800 Wați) pentru 2 minute. Apoi, se mai amestecă bine o dată și se mai dă la cuptor încă un minut. După ce se răcește budinca se freacă cu untul la temperatura camerei până se omogenizează. Ulterior, se lipesc câte doi macarons cu crema rece obținută.

Spor în bucătărie și poftă bună!