Home » Cum să faci orice » Cum faci Macarons cu ciocolată chiar la tine acasă. De ce ingrediente ai nevoie și ce pași simpli trebuie să urmezi. Rețeta completă

Cum faci Macarons cu ciocolată chiar la tine acasă. De ce ingrediente ai nevoie și ce pași simpli trebuie să urmezi. Rețeta completă

Manolică Anca / 03.08.2021, 16:43
Cum faci Macarons cu ciocolată chiar la tine acasă. De ce ingrediente ai nevoie și ce pași simpli trebuie să urmezi. Rețeta completă

Sunt celebre, fine și delicate, considerate de unii desertul suprem, cu un rafinament aparte. Sunt cele mai îndrăgite prăjiturele și cel mai des întâlnite la evenimente. Așadar, dacă ai o petrecere sau vrei să îți răsfeți familia, o porție de macarons cu ciocolată sigur nu va da greș niciodată. Iată cum le prepari.

Cum faci Macarons cu ciocolată chiar la tine acasă

Macarons, prăjiturele gustoase des întâlnite la evenimente și extrem de apreciate pentru gustul lor fin. Sunt simplu de făcut, cu puține ingrediente dar de mare efect. Se pot colora în diferite nuanțe, iar ca umplutură se poate opta pentru o cremă de ciocolată, vanilie sau fructe. În acest articol vom vorbi despre macarons cu ciocolată.

Chiar dacă compoziția se prepară cu doar câteva ingrediente, acest fabulos desert are câteva secrete bine ascunse. Înainte de a te apuca de preparat, este musai să respecți câteva situații care îți garantează un „succes” (pe măsura așteptărilor) demn de un bucătar foarte pasionat de patiserie și dulciuri. Hai să le aflăm împreună.

Rețetă Macarons cu ciocolată pas cu pas

Este important să știi încă de la început că nu este genul de rețetă în care arunci toate ingredientele într-un bol și le amesteci. În primul rând, pentru această rețetă este nevoie de pudră de migdale. Ideal ar fi să fie cumpărată această pudră pentru că migdalele sunt mărunțite mai fin iar macarons vor ieși mai fine la suprafață. Însă, în cazul în care nu se găsește, se decojesc migdalele, se bagă la robot și se mărunțesc cât mai bine posibil.

Neapărat, după, se cern și se cântăresc. La fel se procedează și cu zahărul pudră și cacaoa, se cern și se cântăresc. În al doilea rând, mare grijă la albușuri. Acestea nu trebuie să conțină nicio picătură de gălbenuș și neapărat bolul și mixerul trebuie să fie foarte curate, fără urme de grăsime.

Macarons cu ciocolată
Macarons cu ciocolată

De asemenea, mare atenție la cum sunt amestecate albușurile bătute cu ingredientele uscate. Acestea se încorporează ușor în albuș, amestecând de jos în sus, cu mișcări largi. La final, aluatul trebuie să curgă și să fie lucios.

Ingrediente

  • 150 g de zahăr pudră
  • 90 g de migdale măcinate
  • 15 g de cacao
  • două albușuri de ou la temperatura camerei
  • două linguri de zahăr pudră
  • un praf de sare

Mod de preparare rapid, la tine acasă

Pentru început se amestecă într-un bol zahărul pudră cu migdalele mărunțite și cacaoa, până se omogenizează foarte bine și arată ca o făină. După aceea, se mixează albușurile (în care s-a adăugat un praf de sare), până devin spumoase. Peste ele se adaugă o lingură de zahăr pudră, după care se amestecă din nou, presărând ulterior și restul de zahăr.

Când albușurile au devenit tari și lucioase, se adaugă încet amestecul obținut mai înainte, amestecând cu o spatulă, prin mișcări ușoare, de jos în sus, până se încorporează foarte bine totul.

Următorul pas este să se pună aluatul într-un poș și să se formeze prăjiturelele. Se alege ori o tavă specială de silicon cu forme pentru macarons, fie o tavă normală pe care se pune o hârtie de copt. După ce s-a terminat de pus compoziția, se lovește tava de câteva ori de masă pentru a scoate aerul din macarons și pentru a se întinde puțin.

Ulterior, se lasă la temperatura camerei pentru aproximativ 30 de minute, timp în care acestea se vor întări deasupra. Apoi, se pun la cuptor la 150 de grade, pentru 15-20 de minute, sau până cresc cum trebuie. Se lasă la răcit, după care se scot din formă. La final, se umplu cu crema de ciocolată preferată.

Spor în bucătărie și poftă bună!