Home » Life & Style » Timp liber » Ciocolata care nu îngrașă. Rețetă de post de la un cunoscut specialist în nutriție

Ciocolata care nu îngrașă. Rețetă de post de la un cunoscut specialist în nutriție

Violeta Badea / 24.03.2021, 14:14
Ciocolata care nu îngrașă. Rețetă de post de la un cunoscut specialist în nutriție

Ciocolata care nu îngrașă. Rețetă de post de la un cunoscut specialist în nutriție. Postul Paștelui poate reprezenta un adevărat chin pentru iubitorii de  dulciuri, în special de ciocolată. Tocmai de aceea ne-am gândit să-ți prezentăm cea mai simplă rețetă de ciocolată de post. Acest desert este ușor de făcut, este delicios și nu îngrașă! În acest articol îți prezentăm, pas cu pas, modul de preparare. 

Ciocolata care nu ingrasa
Ciocolata care nu ingrasa

Ciocolata care nu îngrașă

Amatorii de ciocolată dau un adevărat test al rezistenței în această perioadă. Știm cât de dificil este, tocmai de aceea ne-am gândit la o rețetă de ciocolată de post, care îți va face viața mai ușoară. Am ales preparatul pregătit de terapeutul în nutriție și creatoarea Psiho-Dietei, Anca Alungulesei.

Ciocolata conține doar două surse principale de grăsimi sănătoase: unt de cacao și ulei de cocos, prima fiind li o sursă bogată de magneziu. Un mare avantaj al acestui preparat este că nu îngrașă. Da, ai auzit bine! Totul este posibil, deoarece produsul conține sub 100 de kcalorii, la o cantitate de 20 de grame de ciocolată de post. Mai mult decât atât, cantitatea de carbohidrați este minimă. Cred ca te-am convins, așa că hai să ne apucăm de treabă! În continuare îți prezentăm care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara această minunăție.

Ingrediente

  • 50 de grame de unt de cacao
  • 150 de grame de unt de cocos
  • 50 de grame de pudră de cacao
  • 50 de grame de eritriol
  • o linguriță de scorțișoară
  • cacao nibs
  • migdale și alune de pădure

Mod de preparare

Pentru început se topește untul de cacao la bain-marie, apoi se topește și uleiul de cocos. Ambele le adăugăm într-un bol, iar apoi turnăm și pudra de cacao. Amestecăm ușor până se omogenizează totul, după care adăugăm și o linguriță de scorțișoară. Continuăm să amestecăm ușor, iar apoi punem și îndulcitorul.

Atenție! Este recomandat să puneți îndulcitorul progresiv, să gustați și dacă pentru voi este suficient de dulce, nu trebuie să respectați neapărat gramajul pe care vi l-am menționat mai sus. Important este să fie pe gustul vostru. În final, compoziția va arăta ca o zeamă de culoare castanie.

Compoziția se pune într-o formă specială de silicon, apoi se pune în congelator pentru a se transforma în ciocolată solidă. Se ține la rece pentru aproximativ zece minute, iar apoi puteți să o serviți! Este delicioasă și arată la fel ca cea din comerț. Spor la treabă și poftă bună!

Anca Alungulesei
Anca Alungulesei

Beneficiile fructului de cacao

Fructul de cacao are numeroase beneficii pentru sănătate! Acesta este bogat în antioxidanți și ajută la eliberarea endorfinelor în organism. De asemenea, previne cancerul, bolile de inimă și ridurile. Studiile au arătat că flavanoidele din cacao îmbunătățesc și funcționarea sistemului circulator.

Cercetătorii arată că cacao și ciocolata neagră ajută la creșterea colesterolului bun, HDL și diminuează colesterolul rău LDL mai puțin susceptibil la oxidare. Totul este posibil datorită proprietăților antioxidante. Atenție ciocolata neagră cu o concentrație de cel puțin 50% de cacao este cea care aduce aceste beneficii. Produsele din comerț cu o concentrație mai mică nu au beneficiile menționate mai sus.