Home » Life & Style » Timp liber » Bezele cu nucă și ciocolată. Pașii simpli prin care poți face, acasă, o super rețetă

Bezele cu nucă și ciocolată. Pașii simpli prin care poți face, acasă, o super rețetă

Violeta Badea / 11.03.2021, 15:12
Bezele cu nucă și ciocolată. Pașii simpli prin care poți face, acasă, o super rețetă

Bezele cu nucă și ciocolată. Pașii simpli prin care poți face, acasă, o super rețetă. Bezelele cu nucă și ciocolată reprezintă desertul ideal, se gătește rapid și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Preparatul are o istorie foarte bogată și a apărut încă din secolul al XVI-lea. În acest articol vă prezentăm, pas cu pas, secretele acestei rețete delicioase.

Bezele cu nucă și ciocolată

Bezelele cu nucă și ciocolată reprezintă rețeta copilăriei. Le poți pregăti chiar la tine acasă după o rețetă simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Termenul de „bezea” provine din limba franceză, „baiser” și se pronunță „beze”, iar în traducere înseamnă „a săruta” sau „sărut”. Pe timpuri, pe orice platou de fursecuri, exista obiceiul de a adăuga și câteva bezele, iar de cele mai multe ori acestea erau servite primele.

Un avantaj la aceste mici minunății este faptul că sunt făcute din albuș de ou și are un conținut ridicat de proteine, iar dacă nu exagerăm cu zahărul, vom constata că sunt și sănătoase, în comparație cu alte dulciuri. De asemenea, bezelele s-au remarcat prin rapiditatea cu care se prepară. Oricine poate face această rețetă, deoarece nu îți trebuie foarte mare îndemânare. Iată care sunt ingredientele de care aveți nevoie și cât de simplu se prepară.

Bezele cu nuca si ciocolata
Bezele cu nuca si ciocolata

Ingrediente

Pentru bezele:

  • patru albușuri
  • 260 de grame de zahăr
  • un praf de sare
  • 10 grame de zahăr vanilinat

Pentru cremă:

  • 150 de grame de cremă nutella
  • 100 de grame de unt
  • o lingură de nucă măcinată

Pentru decor:

  • nucă măcinată

Mod de preparare

Veți vedea că rețeta pe care v-am propus-o este una extrem de simplă. Iată ce avem de făcut pentru început. Într-un bol se adaugă albușurile de ou și praful de sare. Mai departe vom avea nevoie de un mixer pentru a le amesteca foarte bine până obținem o spumă tare. Apoi, se presară o lingură de zahăr și zahărul vanilinat și continuă să amestecăm cu mixerul până se omogenizează totul bine.

Treptat se adaugă și zahărul care ne-a mai rămas și amestecăm până se topește în totalitate. Compoziția pe care am obținut-o o punem într-un dispozitiv pentru ornat și începem să formăm bezelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.  Atenție! Acestea trebuie să stea așezată cu distanță între ele pentru a evita să se lipească.

După ce am terminat, se bagă tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 110 grade Celsius. Pentru a se coace este nevoie de circa o oră. Este mei bine să le urmărim, din când în când, pentru a nu se arde. De asemenea, pe parcursul coacerii ușa cuptorului trebuie sa stea întredeschisă, iar în final când sunt gata le lăsăm în cuptor până se răcesc. La fel cu ușa întredeschisă pentru a se aerisi și a nu fi temperatura foarte mare.

Modul de preparare al cremei cu ciocolată și nucă:

Într-un vas se adaugă untul și îl amestecăm până devine cremos. Apoi, se adaugă nutella și nuca. Amestecăm totul bine până se omogenizează, iar în final crema se așează pe fundul bezelelor și le lipim între ele, două câte două. Pe dunga de cremă de la lipitura bezelelor presărăm nucă macinată. Totul este gata, sunt absolut delicioase și arată miunat. Spor la treabă și poftă bună!