Home » Tehnologie & Știinta » Cum îți dai seama dacă cineva te-a blocat pe Instagram. Nu primești notificare, dar poți afla printr-o modalitate banală

Cum îți dai seama dacă cineva te-a blocat pe Instagram. Nu primești notificare, dar poți afla printr-o modalitate banală

Voicu Costin / 23.01.2022, 11:00
Cum îți dai seama dacă cineva te-a blocat pe Instagram. Nu primești notificare, dar poți afla printr-o modalitate banală

Instagram este rețeaua socială utilizată zilnic de milioane de oameni. Ei reușesc să posteze zilnic fotografii și videoclipuri, dar să își facă și prieteni noi. Dacă ai început să urmărești unele persoane, iar la un moment dat observi că nu mai vezi nicio postare de le ea este posibil ca aceasta să te fi blocat. Cum îți dai seama dacă cineva te-a blocat pe Instagram?

Instagram utilizat de peste 1 miliard de oameni

Instagram este un serviciu american de partajare a fotografiilor și videoclipurilor fondat de Kevin Systrom și Mike Krieger. În aprilie 2012, Facebook Inc. a achiziționat serviciul pentru aproximativ 1 miliard USD. Aplicația permite utilizatorilor să încarce conținut media care poate fi editat cu filtre și organizat prin hashtag-uri și alte funcții.

Postările pot fi distribuite public sau doar anumitor urmăritori. Utilizatorii pot răsfoi conținutul altor utilizatori după etichete și locații și pot vedea conținutul în tendințe. Ei pot aprecia fotografiile și pot urmări alți utilizatori.

Începând cu ianuarie 2019, funcția Povești este folosită zilnic de 500 de milioane de utilizatori. Aplicația Instagram a fost lansat inițial pentru iOS în octombrie 2010 și a câștigat rapid popularitate, cu un milion de utilizatori înregistrați în două luni, 10 milioane într-un an și 1 miliard în iunie 2018.

Cum poți vedea cine te-a blocat pe Instagram

Dacă foloseșți zilnic această platformă și observi că nu mai poți vedea anumite informații despre un alt utilizator, pe care îl urmăreai, înseamnă că respectivă persoană ți-a dat block.  Instagram nu te va notifica, dar îți oferă posibilitatea să afli cine ți-a restricționat accesul pe profilul unui anumit utilizator.

Poți să efectuezi o căutare simplă pe Instagram, dacă îi știi numele de utilizator. Dacă găsești profilul și nu mai îl poți vizualiza ca înainte (postări, story-uri), cel mai probabil că ți-a blocat accesul.

De asemenea, dacă îi găsești profilul, dar apare ca fiind „privat” este posibil ca persoană respectivă să-și fi transformat profilul din public în privat.

Verifică propriul cont de Instagram. Poți afla dacă cineva te-a blocat verificându-ți propriul cont. Instagram nu șterge comentariile mai vechi ori tag-urile, asta în cazul în care ai conversat cu aceea persoană sau ați făcut poze împreună. Dacă utilizatorul respectiv a fost tăguit și vei da click pe acel tag, însă în loc de postări vei vedea doar mesajul „Nici o postare încă”, cel mai probabil că ați fost blocat.

O altă metodă ar fi să-ți amintești dacă ați purtat o conversație în privat și să verifici acele mesaje. Asta, cu condiția să nu fi șters acele conversații.

În situația în care ai fost blocat, vei putea vizualiza contul utilizatorului care ți-a barat accesul în respectivul browser. Îl vei putea vedea chiar și în cazul în care apare mesajul „Acest cont este privat” (This Account is Private).

Folosește alt cont de Instagram

Ultima soluție este să apelezi la o persoană apropiată care să-ți împrumute telefonul său. Puteți cauta pe contul de Instagram al posesorului telefonului dacă profilul căutat este în continuare activ și dacă ați primit block, doar voi.