Home » Tehnologie & Știinta » Cum poți să recuperezi conținutul șters de pe Instagram. Metoda pe care o ai la îndemână, dacă ai șters din greșeală ceva

Cum poți să recuperezi conținutul șters de pe Instagram. Metoda pe care o ai la îndemână, dacă ai șters din greșeală ceva

Voicu Costin / 13.01.2022, 11:00
Cum poți să recuperezi conținutul șters de pe Instagram. Metoda pe care o ai la îndemână, dacă ai șters din greșeală ceva

Instagram este una dintre cele mai populare rețele sociale existente. Peste 1 miliard de utilizatori au un cont activ de Instagram, pe care îl accesează zilnic și postează materiale. Dar ce faci atunci când ai postat o poză drăguță la story sau pe contul tău și ai șters-o din greșeală? Află cum poți recupera conținutul șters!

Recuperarea pozelor și videoclipurilor șterse de pe Instagram

Aplicația a fost dezvoltată de compania care a și lansat-o, Facebook. După apariția aplicației, mii de utilizatori și-au îndreptat atenția asupra acesteia și au învățat să folosească platforma. Oamenii și-au creat conturi și au început să posteze fotografii și filmulețe și să trimită mesaje altor utilizatori sau să facă transmisiuni live.

Într-o clipă de neatenție se întâmplă ca pozele sau filmulețele postate pe contul personal să fie șterse din greșeală. Dacă încă nu ai aflat cum poți recupera conținutul șters stai cu noi pentru a te îndruma!

Cum recuperezi conținutul șters din Instagram de pe smartphone?

Dacă ți s-a întâmplat să ștergi din greșeală o fotografie ori un video din contul tău de Instagram, sau dacă le-ai șters intenționat și te-ai răzgândit nu trebuie să-ți faci griji. Tot conținutul șters poate fi recuperat, dar trebuie să urmezi pașii:

  1. Accesează aplicația Instagram de pe telefonul tău.
  2. Accesează profilul tău făcând click pe fotografia din colțul din dreapta-jos.
  3. Selectează meniul din dreapta-sus și apoi alege opțiunea Settings/Setări.
  4. Intră în meniul Account/Cont.
  5. Accesează folderul Recent deleted/Șterse Recent.
  6. Aici vei găsi tot conținutul șters (postări, InstaStory-uri și videoclipuri).

Dacă dorești să restaurezi conținutul parțial sau integral vei putea selecta opțiunea Restore/Restabilește. Cel mai important lucru de știut este că poți recupera conținutul în cel mult 30 de zile de la data la care l-ai șters. Dacă trec cele 30 de zile, conținutul nu mai poate fi recuperat de pe contul de Instagram. Atenție! InstaStory-urile dispar din folderul Șterse Recent după doar 24 de ore.

Instagram și notorietatea rețelei sociale

Instagram este un serviciu american de partajare a fotografiilor și videoclipurilor fondat de Kevin Systrom și Mike Krieger. În aprilie 2012, Facebook Inc. a achiziționat serviciul pentru aproximativ 1 miliard USD. Aplicația permite utilizatorilor să încarce conținut media care poate fi editat cu filtre și organizat prin hashtag-uri și alte funcții. Postările pot fi distribuite public sau doar anumitor urmăritori. Utilizatorii pot răsfoi conținutul altor utilizatori după etichete și locații și pot vedea conținutul în tendințe. Ei pot aprecia fotografiile și pot urmări alți utilizatori.

Începând cu ianuarie 2019, funcția Povești este folosită zilnic de 500 de milioane de utilizatori. Aplicația Instagram a fost lansat inițial pentru iOS în octombrie 2010 și a câștigat rapid popularitate, cu un milion de utilizatori înregistrați în două luni, 10 milioane într-un an și 1 miliard în iunie 2018.

În octombrie 2015 au fost încărcate peste 40 de miliarde de fotografii. Deși lăudată pentru influența sa, aplicația Instagram a fost subiect de critici, în special pentru impactul negativ asupra sănătății mintale a adolescenților, modificările politicii de utilizare și interfeței, acuzațiile de cenzură și conținut ilegal sau impropriu încărcat de utilizatori.