5 obiecte din casă pe care ar fi bine să le scoți noaptea din priză. Consumă energie chiar și atunci când sunt deconectate

de:
13 02. 2022, 20:21
5 obiecte din casă pe care ar fi bine să le scoți noaptea din priză. Consumă energie chiar și atunci când sunt deconectate

Fără electricitate nu am mai putea munci, nu ne-am mai putea uita la filmele și serialele preferate, nu am mai putea folosi rețelele sociale și nu am mai putea ține alimente în frigider sau congelator. Pe lângă toate astea, am folosi lumânări în loc de becuri, pe care oricum nu am avea la ce să le alimentăm. Dar, ăsta este un viitor sumbru. Până atunci haideți să vedem care sunt cei mai mari consumatori de energie, chiar dacă nu sunt folosite sau aprinse!

5 obiecte din casă pe care ar fi bine să le scoți noaptea din priză

Bineînțeles, producătorii de dispozitive electrice și electronice s-au orientat ca aceste produse să consume cât mai puțină energie electrică. Încălzirea globală este cuvântul care definește aceste cauze. Ceea ce nu pot modifica este consumul de energie al aparatelor electrocasnice chiar și atunci când sunt deconectate.

Atunci când un dispozitiv rămâne în priză, consumă energie, chiar dacă este oprit. Apropo, acest consum se numește ascuns și reprezintă 11% din factura la energie a unei gospodării.

Televizorul

Televizoarele moderne au chiar și un mod eco. Acest mod ajută la consumul redus de energie. În general ele sunt concepute să nu consume foarte multă energie atunci când sunt conectate sau deconectate. Scoaterea lor din priză n-o să-ți facă mare economie.

Totuși, modul de așteptare în care este setat televizorul când îl deconectăm doar de la telecomandă, poate dura un timp îndelungat. Astfel, are loc un consum neîntrerupt de energie. În asemenea situații, trebuie să verifici periodic priza, ca această să nu se supraîncălzească, evitând astfel un scurt circuit.

Computerul

Faptul că ai oprit computerul nu înseamnă că ai încetat consumul de energie. Bateriile din interiorul acestuia vor continua să se încarce. De aceea, ar fi bine ca atunci când folosești mai rar computerul să îl scoți din priză.

Telefoanele

Producătorii de telefoane mobile ne sfătuiesc să nu lăsăm peste noapte telefon la încărcat. Chiar dacă majoritatea facem acest lucru, cei care dețin telefoane mai vechi de câțiva ani se pot aștepta ca factura la energie electrică să fie mai mare. Acele încărcătoare nu au fost concepute să se oprească din alimentare după ce bateria telefonului s-a încărcat complet.

Când vine vorba de telefoanele noi, acesta se vor opri din a consuma curentul atunci când bateria s-a încărcat complet. Acest lucru vă va scuti de o factură mai mare la curentul electric.

Aparatul de aer condiționat

Aparatele cu aer condiționat, inclusiv cele cu timer incorporat, folosesc neîntrerupt energie electrică, chiar și când sunt deconectate. Așadar, în zilele când nu îl folosiți, în special iarna, îl puteți deconecta în totalitate de la prize. Astfel, veți fi siguri că nu va mai consuma energie electrică în plus.

Routerul Wi-Fi

Funcționarea permanentă a acestuia are o influență inevitabilă asupra omului, mai ales dacă este poziționat foarte aproape. Însă deocamdată, nu există cercetări care să arate modul în care are loc această influență. Totuși, dacă ai grijă de sănătatea ta, scoate routerul din priză pe timp de noapte. În acest mod și consumul de energie electrică va fi mai redus.