Home » Tehnologie & Știinta » 6 animale rare de pe planetă despre care cel mai probabil nici nu știai că există. Sunt adorabile. FOTO

6 animale rare de pe planetă despre care cel mai probabil nici nu știai că există. Sunt adorabile. FOTO

Cojocaru Cristian / 30.11.2021, 14:43

Speciile de animale din lume sunt extrem de variate și cu siguranță nu le cunoaștem pe toate. Află însă ce animale rare există pe planetă și unde mai pui că sunt și adorabile.

Cele mai rare animale de pe planetă

Chiar dacă sunt de-a dreptul adorabile, multe dintre aceste animale sunt foarte rare și implicit pe cale de dispariție. Așadar, există foarte puține fotografii cu aceste animale surprinse în sălbăticie. Caracteristicile de care dau dovadă acestea sunt printre cele mai impresionante. Un exemplu în acest sens este leopardul pătat care este cea mai mică specie de feline mari, dar și aspectul acestuia este unul neobișnuit. Indiferent că vorbim despre feline sau alte specii, aceste animale sunt în pericol din cauza oamenilor, fiind pe cale de dispariție.

Leopardul pătat

Această felină, în afara faptului că este una misterioasă, este și foarte timidă. Aceasta se regăsește în mai multe tipuri de mediu cum ar fi pădurile tropicale dar și aproape de Munții Himalaya. Dintre felinele mari, leopardul pătat este cea mai mică specie și are cei mai mari canini raportați la corpul său. Din cauza blănii sale, leopardul pătat este unul dintre animalele preferate de braconieri care îi ucid fără milă, fiind tot mai aproape de extincție.

animale rare planetă
Servalul, la fel ca celelalte animale din lista, se afla pe cale de disparitie

Servalul

Tot din familia felinelor face parte și servalul care se poate regăsi în Africa, foarte aproape de deșertul Sahara. Acest animal are urechi care se pot roti la 180 de grade, ajutând servalul să depisteze mult mai rapid prada. Membrele, de asemenea sunt foarte interesante, fiind mult mai mari în raport cu corpul său. Tot braconierii sunt cei care, din cauză blănii acestui animal, amenință specia cu dispariția.

Gazela lui Speke

Această gazelă este cea mai mică de pe Pământ, având o înălțime de doar 60 de cm și o greutate maximă de 18 kilograme. Nasul acestei gazele are o caracteristică aparte și anume se poate umfla până la mărimea unei mingii de golf. Cu toate acestea, gazela lui Speke este, la rândul său, pe cale de dispariție.

Furnicarul american – Tamandua

Acest furnicar are abilitatea de a se urca în copaci fără probleme pentru a vâna meniul său preferat, furnicile. Cu toate că atunci când se simte amenințat, are gheare puternice care ține la distanță prădătorii și totodată, mirosul pe care îl emană este de patru ori mai puternic decât cel al unui sconcs, tamandua este, la rândul său pe care de dispariție în America Centrală și America de Sud.

Cangurul de copac

Există și o specie aparte de cangur, iar acesta este cangurul de copac care, evident că se poate urca în copaci. Aceasta este una dintre cele mai rare specii din listă și se regăsește doar în pădurile tropicale muntoase din Papua Noua Guinee. Din cauza habitatului său limitat care în continuare suferă defrișări, această specie este pe cale de dispriție.

Lemurul gulerat

Acest animal poate fi regăsit în estul Madagascarului, fiind una dintre cele mai mari specii de lemur. Acesta atinge o înălțime de aproximativ 1,2 metri, iar grupurile lor sunt conduse de către femele care trăiesc în copaci. Prădătorii naturali ai acestui animal nu sunt prea mulți, însă adevăratul prădător este omul pentru că, din cauza defrișărilor, specia se află la un nivel critic pe cale de extincție.