Home » Când, unde, cum » Animale care încep cu litera F. Mulți au fost surprinși să afle de existența lor

Animale care încep cu litera F. Mulți au fost surprinși să afle de existența lor

Manolică Anca / 24.11.2021, 10:36
Animale care încep cu litera F. Mulți au fost surprinși să afle de existența lor

Regatul animal este extrem de vast încât putem găsi animale cu aproape toate literele alfabetului. Printre toate acestea, însă, nu sunt foarte multe animale care încep cu litera F. Îți vine vreunul în minte chiar acum? Dacă nu, le vei găsi pe toate în rândurile de mai jos. Îți vom prezenta și câteva din caracteristicile lor.

Animale care încep cu litera F

Dacă ești în căutarea unor nume de animale care încep cu F, ei bine, vei găsi aceste informații în lista de mai jos. Te va ajuta să îți extinzi cunoștințele despre animale, precum și să finalizezi unele lucrări, jocuri de cuvinte sau orice ai nevoie.

Cu siguranță unele dintre numele despre care am scris te vor surprinde! În mod curios, multe dintre acestea sunt păsări care trăiesc în preajma oceanelor. Iată câteva animale care încep cu litera F.

1. Fregata

Fregatele sunt o familie de păsări acvatice din ordinul Pelecaniformes, care trăiesc în regiunile marine tropicale și subtropicale. Sunt păsări de pradă cu cioc încovoiat, adaptate la zborul rapid și de durată lungă. Noaptea, fregatele dorm pe arbori.

Hrana și-o obțin prin plonjare la suprafața apei sau prin urmărirea altor păsări pe care le fac să-și arunce prada pe care fregatele o prind în zbor. Clocesc în colonii mari depunând un singur ou. Cea mai cunoscută caracteristică a lor este sacul de piele de culoare roșie din zona laringelui, care poate fi umflat de masculi în perioada reproducerii.

2. Animale care încep cu litera F. Fazan

Fazanul este o pasăre călătoare, originară din Asia. Acesta poate rezista și câteva zile fără hrană în lunile de iarnă, când nu se pot deplasa. Deși este considerat un animal sălbatic, acesta poate fi crescut și în gospodării, dar în anumite condiții speciale.

Fazan
Fazan

Are un penaj frumos colorat care evidențiază culoarea penei pe gât. În unele țări carnea este foarte apreciată și consumată ca delicatețe. Durata medie de viață a acestei păsări este de un an.

3. Fosa

Fassa sau fosa este numele unui animal carnivor, cel mai mare din Insula Madagascar. Acesta este o încrucișare între pumă și zibeta mică. Localnicii l-au numit și leul de Madagascar, posibil datorită faptului că se trage din animale sălbatice care au lungimea corpului că a unui leu.

Animale care încep cu litera F. Fosa
Animale care încep cu litera F. Fosa

Animalul preferă zonele montane, cu altitudini de până la 2.600 m. Pentru a-și prinde prada se pooate cățăra în copaci, alerga pe sol, scormoni în vizuinile rozătoarelor, pot face chiar și sărituri ample, grație cozii lungi care îl ajută să se echilibreze foarte bine. Hrana este formată din tot felul de animale mici, maimuțe, reptile, amfibieni, pasări sau insecte.

4. Foca

Este un mamifer care se caracterizează prin faptul că are pe corp un strat gros de grăsime care îl ajută să se protejeze de frigul extrem. Focile care trăiesc în zonele în care există soare, nu au atât de multă grăsime pe corp.

Foca
Foca

Cel mai interesant lucru la foci este modul în care se grupează și rămân împreună mult timp. Este obișnuit să le găsești în efective de peste 1.000 de exemplare.

5. Animale care încep cu litera F. Flamingo

Este o pasăre de o frumusețe extraordinară. Felul său plin de culoare, picioarele sale lungi și subțiri și ciocul curbat îl fac una dintre cele mai uimitoare creații ale naturii. Există patru tipuri de pasări flamingo, toate fiind originare din America de Sud.

Animale care încep cu litera F. Flamingo
Animale care încep cu litera F. Flamingo

Pentru că penele își schimbă culoarea datorită dietei, pasările capătă diferite de roz în funcție de locul unde se află și de hrana disponibilă în acea zonă. Unele păsări flamingo pot avea și nuanțe de portocaliu și roșu printre penele roz, sau altel își mențin culoarea naturală albă-gri. Culorile roz și portocaliu ale penajului provin de la hrănirea cu creveți, crustacee și alge marine.