Home » Tehnologie & Știinta » Asteroidul care va trece pe lângă Pământ. Anunțul făcut de NASA

Asteroidul care va trece pe lângă Pământ. Anunțul făcut de NASA

Alexandru Cazacu / 31.05.2021, 13:07
Asteroidul care va trece pe lângă Pământ. Anunțul făcut de NASA

Pe 1 iunie, un asteroid de aproape 200 de metri va trece pe lângă Pământ, anunță cei de la NASA. Ba chiar mai mult de atât, specialiștii Agenției Spațiale susțin că Terra va avea întâlniri relativ apropiate asteroizii în următoarele zile.

Un asteroid va trece pe lângă pământ pe 1 iunie

Marți, 1 iunie, asteroidul KT1 va trece pe lângă Pământ. Potrivit celor de la NASA, acesta are un diametru de 186 de metri, iar orbita sa în jurul Soarelui va ajunge în cel mai apropiat punct față de planeta noastră mâine, la o distanță de 7.242.048 de kilometri. Agenția Spațială Americană nu a spus că asteroidul, care este aproape la fel de mare cât Turnul Eiffel din Paris, va lovi Pământul, scrie TheWeek.

Cu toate că distanța la care se află poate părea mare, cei de la NASA țin sub observație asteroizii care se apropie la mai puțin de 7,5 milioane de kilometri de planeta noastră, deoarece astfel de obiecte care depășesc un diametru de 150 de metri sunt considerate ”potențial periculoase”.

Mai mulți asteroizi mici vor trece pe lângă Pământ în zilele următoare

Asteroidul KT1 care va trece pe 1 iunie pe lângă Pământ nu este singurul care se va apropia de Terra în aceste zile. Se pare că și alți asteroizi mai mici se vor apropia de Pământ în următoarele zile şi se aşteaptă să fie la fel de mari ca o casă obişnuită sau un avion. Mai exact, se aşteaptă ca cinci asteroizi să treacă pe lângă planeta noastră. Printre aceștia se numără:

  • asteroidul KN2 trece la 144.519 km de Pământ, pe 31 mai (6 metri)
  • asteroidul KS trece la 5.954.573 km de Pământ, pe 31 mai (18 metri)
  • asteroidul LB trece la 1.116.885 km de Pământ, pe 1 iunie, și are 21 metri.

”Ameninţarea pentru orice persoană reprezentată de accidentele auto, bolile sau alte dezastre naturale şi alte probleme este mult mai mare decât ameninţarea NEO-urilor sau a obiectelor din apropierea Pământului”, potrivit celor de la NASA.

Un asteroid va trece pe lângă Pământ. Anunțul făcut de NASA
Un asteroid va trece pe lângă Pământ, marți, 1 iunie

Asteroidul descoperit în 2004, unul dintre cei mai periculoși asteroizi pentru Terra

În 2004, a fost descoperit asteroidul care este denumit după zeul egiptean Apophis. Acesta este considerat a fi unul dintre cei mai periculoși pentru planeta noastră. Cu toate acestea, potrivit NASA, Pământul este în siguranță pentru următorii 100 de ani.

În ceea ce privește amenințarea unui impact a lui Apophis cu Pământul, cei de la NASA au eliminat orice posibilitate ca acest lucru să se întâmple în următorii cel puțin 100 de ani. Însă, anterior se estima că o următoare apropiere a gigantului asteroid ar putea avea loc  în 2029 și 2036, apoi în 2068. Se pare că Apophis, care are un diametru cuprins între 340 și 370 de metri, va trece foarte aproape de Terra în 2029 ( 20.000 de mile, distanță considerată sigură).

Un impact în anul 2068 nu mai este o posibilitate, iar calculele noastre nu mai arată niciun fel de risc pentru următorii 100 de ani. Această cercetare nu doar că ne-a ajutat să liniștim o planetă întreagă, ci constituie și o magnifică oportunitate științifică”, a declarat Davide Farnocchia, specialist NASA, potrivit Daily Mail.