Home » Tehnologie & Știinta » Black Friday 2021. Pe ce dată pică și ce trebuie să știi despre ediția din acest an

Black Friday 2021. Pe ce dată pică și ce trebuie să știi despre ediția din acest an

Manolică Anca / 23.09.2021, 17:29
Black Friday 2021. Pe ce dată pică și ce trebuie să știi despre ediția din acest an

Black Friday 2021 se apropie, iar românii sunt tot mai curioși să știe data exactă în care vor avea loc cele mai mari reduceri din an. Află pe ce dată pică Vinerea Neagră a Prețurilor și ce trebuie să știi despre ediția din acest an.

Pe ce dată pică Black Friday în 2021

Black Friday sau Vinerea Neagră a Prețurilor sau a Reducerilor a ajuns în România destul de târziu, dar a devenit rapid un eveniment extrem de popular. În anul 2011 a fost introdus pentru prima dată acest concept și s-a demonstrat că a fost de un real succes. Responsabilii de acest lucru sunt cei de la EMAG, cel mai mare magazin online din România.

În această perioadă, magazinele din toată țara scot la vânzare o gamă foarte variată de produse la prețuri mult mai mici față de restul anului. Cu acest prilej, cumpărătorii se arată extrem de atrași de ofertele magazinelor, aproape golind rafturile acestora. Nu degeaba luna noiembrie a devenit sinonimă cu reducerile!

Data variază în funcție de fiecare magazin în parte

Anul acesta, majoritatea ofertelor vor fi disponibile Vineri, 12 Noiembrie 2021, data oficială a Black Friday România 2021, când o mulțime de magazine vor decide să își facă publice cele mai bune oferte. Însă, trecutul ne spune că este foarte posibil ca Black Friday în unele magazine să înceapă fie mai devreme, fie pe parcursul weekendului 12-14 Noiembrie, fie chiar în Vinerea următoare, pe 19 Noiembrie.

De asemenea, există mari șanse să avem două perioade de reduceri, care se pot extinde peste ambele weekend-uri sub numele de Black Weekend 2021. Conform tradiției americane, Black Friday 2021 ar trebui să se țină în ziua de după a patra joi a lunii noiembrie (Ziua Recunoștinței), adică pe 26 noiembrie 2021.

Lista de participanți include sute de magazine, de la cele mai cunoscute din lume, până la multiple magazine mici și specializate pe anumite domenii. Vezi AICI lista cu principalele magazine participante la Black Friday din acest an.

Sute de magazine vin cu oferte de nerefuzat și în acest an, de Black Friday
Sute de magazine vin cu oferte de nerefuzat și în acest an, de Black Friday

De ce nu se repectă tradiția de la americani

După cum bine știm deja, Black Friday provine din Statele Unite ale Americii și marchează ziua în care se dă startul sezonului de cumpărături de iarnă. Este ca o lege nescrisă în America, veche de prin anii ’60, respectată până astăzi cu sfințenie. Precedă mereu Thanksgiving Day, Ziua Recunoștinței, una dintre cele mai mari sărbători ale americanilor.

Însă, în România, marile magazine au ales să devanseze Black Friday cu o săptămână, și astfel s-a ajuns cumva la un acord asupra celei de-a doua zi de Vineri din Noiembrie ca dată neoficială a Black Friday în România, care anul acesta pică pe 12 Noiembrie.

Conducerea magazinelor a luat aceasta decizie pentru a fi suficient timp la dispoziție de a se livra cumpărăturile până în preajma zilelor libere de 30 Noiembrie (Sfântul Andrei) și 1 Decembrie (Ziua Națională). Sigur că, experiența anilor trecuți ne arată că acest lucru nu s-a întâmplat întocmai după planul stabilit, în ciuda eforturilor magazinelor și serviciilor de curierat. De asemenea, au existat magazine care au prelungit perioada de reduceri pe o întreagă săptămână sau în weekendul următor, în limita stocurilor, desigur.