Home » Life & Style » Ce e bine să cumperi de Black Friday și de ce trebuie să te ferești. Sfaturi prețioase pentru clienți

Ce e bine să cumperi de Black Friday și de ce trebuie să te ferești. Sfaturi prețioase pentru clienți

Bucur Ioana / 05.11.2020, 14:25
Ce e bine să cumperi de Black Friday și de ce trebuie să te ferești. Sfaturi prețioase pentru clienți

Listele de cumpărături sunt pregătite, însă trebuie să fii foarte atent, dacă nu vrei să fii păcălit de reducerile anunțate de magazine. Află ce e bine să cumperi de Black Friday și de ce trebuie să te ferești. Specialiștii au dat sfaturi prețioase pentru clienți, înainte de startul ofertelor.

Ce e bine să cumperi de Black Friday. Top trei lucruri de pe listele de cumpărături ale vânătorilor de reduceri

Luna noiembrie a devenit sinonimă cu… reducerile! Ca să nu îți dai peste cap bugetul de Black Friday și să realizezi că ți-ai cheltuit banii pe lucruri pe care nu avea neapărat nevoie, specialiștii consultați de publicația Business Insider au dezvăluit top trei lucruri ce nu ar trebui să lipsească de pe listele de cumpărături ale vânătorilor de oferte.

Ce electrocasnice este recomandat să cumperi de Black Friday

Pe primul loc în topul recomandărilor de Black Friday se află aparatura de bucătărie. Vorbim despre electrocasnicele mici:  

„Departamentele de vânzări pregătesc și oferte pentru electrocasnicele de bucătărie mici. Blenderele, prăjitoarele de pâine și toate celelalte aparate mici sunt ieftine dintr-un motiv – nu te aștepta să te țină o veșnicie. Totuși, merită să le cumperi”, a explicat Bonebright.

Dacă vrei să achiziționezi aparate de bucătărie mari și mai costisitoare, există șanse mai mari să gășești oferte mai avatajoase în preajma Crăciunului. În cazul în care schimbarea lor nu este o urgență, cele mai mari reduceri pentru această categorie de produse apar în luna ianuarie.

Secretul reducerilor de Black Friday
Secretul reducerilor de Black Friday

Televizoarele, nelipsite de pe lista de cumpărături de Black Friday 

Black Friday a fost mereu un moment foarte bun pentru a cumpăra produse electronice, în special televizoare mai mari. Cu toate astea, cumpărătorii trebuie să fie atenți ce aleg, marii retaileri oferind, de cele mai multe ori, reduceri mari doar produselor de slabă calitate.

„Ne așteptăm ca televizoarele cu diagonale de 75 de inci să ajungă la cel mai mic preț. Tendința oamenilor de a-și instala în case sisteme home-entertainment a condus la această cerere. Clienții sunt atrași de tehnologiile 4K și HDR și nu sunt loiali brandurilor”, a declarat Vivek Pandya, Digital Insights Manager la Adobe.

De Black Friday îți poți transforma locuința într-o „casă inteligentă”

Un sondaj realizat, în 2019, de site-ul BlackFriday.com, a arătat că 30% dintre consumatori au declarat că intenționează să își cumpere dispozitive ce le vor transforma locunța într-o „casă inteligentă” de Black Friday. Mai mult, Black Friday este ziua în care se dau gratis cele mai multe dispozitive Alexa, sustine Bonebright:

„Retailerii obișnuiesc să introducă aceste gadgeturi în alte oferte. Amazon Echo Dots sunt cel mai ușor de luat. Deobicei sunt băgate la ofertă cu televizoare sau dispozitive smart home precum sonerii Ring.”

Ce produse vor avea cele mai mari reduceri de Black Friday
Ce produse vor avea cele mai mari reduceri de Black Friday

Care sunt produsele de care trebuie să te ferești de Black Friday

Există și lucruri pe care nu ar trebui să le cumperi de Black Friday. În fruntea listei cu produsele de care trebuie să te ferești este lenjeria. Potrivit specialiștilor, marile magazine vor avea oferte și de Black Friday, însă cele mai mari reduceri se fac după Crăciun. Nici hainele nu au cele mai bune prețuri de Black Friday. Mulți retaileri oferă reduceri și mai mari după Anul Nou, punctează Scott Ruzal, Senior Director în Marketing la firma de marketing DXagency.

„Vânzările de haine depind foarte mult de anotimp, iar prețurile sunt dictate de intrarea în sezon și de ieșirea din sezon. De Black Friday nu ne așteptăm la mari schimbări de prețuri”, explica Vivek Pandya, de la Adobe.