Home » Tehnologie & Știinta » Când va fi lansat iPhone 13 în România și ce preț va avea

Când va fi lansat iPhone 13 în România și ce preț va avea

Cojocaru Cristian / 14.09.2021, 10:00
Când va fi lansat iPhone 13 în România și ce preț va avea

Fanii Apple așteaptă cu nerăbdare ca iPhone 13 să fie lansat. În acest an, diferit față de ceilalți, Apple a decis să lanseze telefoanele mai devreme decât o făcea în mod normal.

iPhone 13 lansat în România

În data de 14 septembrie va avea loc o conferință specială Apple, iar în cadrul conferinței va avea loc și lansarea ultimului model de telefon al gigantului tehnologic, iPhone 13. Data de 17 septembrie va fi data de lansare a precomenzilor, urmând ca lansarea terminalului în magazine să aibă loc pe 24 septembrie. ,

În comparație cu anul trecut, se pare că pionierul tehnologic nu a mai rămas în urmă cu orarul acestei lansări, cu atât mai mult cu cât, toate semnele arată că în acest an, cererea ultimului model de iPhone va fi mai mare. În acest sens, compania din Cupertino a hotărât să își revizuiască producția, crescând numărul de dispozitive fabricate cu aproximativ 20%.

Din cauza lipsei componentelor care în continuare afectează industria tehnologică, Apple la rândul său are de suferit. Subcontractorul Apple, Foxconn a luat în calcul și faptul că focarul epidemic înregistrat în Asia i-ar putea paraliza producția, existând șanse și ca firma să ia decizia unei amânări a lansării lui iPhone 13 pentru o dată ulterioară, pentru a fi sigură ca numărul acestora vor fi suficiente la lansare.

Anul trecut, Apple a lansat patru modele de iPhone în același timp, acest lucru fiind planificat și pentru acest an când urmează a fi lansate iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max. Chiar dacă vânzările pentru iPhone 12 Mini nu au fost cele așteptate, gigantul tehnologic a considerat să mai ofere o șansă modelului mai mic, cu iPhone 13 Mini, utilizând o baterie de o capacitate mai mare.

iphone 13 lansat
iPhone 13 va fi lansat pe 14 septembrie

Prețurile la care să ne așteptăm de la noul dispozitiv

În ceea ce privește prețurile noilor terminale, acestea nu ar trebui să fie cu mult diferite față de predecesorul său, iPhone 12, astfel că acestea vor fi:

  • preț iPhone 13 Mini  – de la 809 euro;
  • preț iPhone 13 – de la  909 euro;
  • preț iPhone 13 Pro – de la 1.159 de euro;
  • preț iPhone 13 Pro Max – de la 1.259 de euro.

Chiar și așa, ne-am putea aștepta ca Apple să decidă o creștere a prețurilor din cauza faptului că prețul de producție a crescut, utilizând cipuri de la TSMC.

Deși Apple este cunoscut pentru secretomania sa, în ultima perioadă a acordat o mai puțină atenție acestui aspect, astfel că mai multe informații despre noul model au fost scurse în mediul online. Informațiile făceau referire la schimbări în ceea ce privește culorile, dar și date tehnice ale noului iPhone 13.

În ceea ce privește sistemul de operare, în cadrul WWDC care a avut loc în luna iunie 2021, Apple a dezvăluit noile caracteristici pe care utilizatorii le vor întâlni la iOS 15. Astfel, noua actualizare va cuprinde funcții precum ”SharePlay” pe FaceTime, ”Focus”  care este o opțiune ce te va putea ajuta să închizi anumite notificări dar și o nouă aplicație Meteo.

Tot anul 2021 ar putea deveni anul în care Touch ID ar reveni pe dispozitive. Evident, această tehnologie nu va fi inclusă pe o margine inferioară ca în trecut, iar în cazul lui 13 s-ar putea afla chiar sub ecran. Astfel, utilizatorii vor putea folosi atât recunoașterea facială cât și recunoașterea amprentei pentru deblocare.