Home » Tehnologie & Știinta » Ce este Hour of Code, evenimentul în care se poate învăța gratuit programare, și când se desfășoară

Ce este Hour of Code, evenimentul în care se poate învăța gratuit programare, și când se desfășoară

Cojocaru Cristian / 07.12.2021, 13:13
Ce este Hour of Code, evenimentul în care se poate învăța gratuit programare, și când se desfășoară

Poți învăța programare cu ajutorul unei platforme denumite Hour of Code. Accesul pe această platformă este gratuit în totalitate, astfel că atât cei mici cât și cei mari pot învăța tainele codurilor din spatele aplicațiilor. Află ce reprezintă această platformă, cui se adresează și care este scopul din spatele proiectului global.

Hour of Code: învață programare în mod gratuit

Toți cei pasionați de programare și coding pot apela la platforma Hour of Code, acesta fiind un eveniment dedicat special acestora. Acest program a apărut ca o introducere în lumea informaticii care avea drept scop introducerea în lumea codurilor și să demonstreze că oricine poate învăța limbajele de programare.

„Hour Of Code este un eveniment internațional care își propune să arate că astăzi a învăța să programezi este mai simplu ca în urmă cu 5 ani, cu 10 ani, când nu aveai nici tehnologie, nici computere pe care să lucrezi cum poți lucra astăzi. Nu aveai nici atât de multe platforme vizuale și prietenoase care te învață concepte vizuale ce în mod normal sunt dificil de învățat de la o vârstă foarte fragedă”, a afirmat Alin Chiriac, de la Hour Of Code.

Desigur, există foarte mulți doritori, mai ales că în prezent, domeniul IT are nevoie de o foarte mare forță de muncă și totodată, copiii învață de la o vârsta fragedă  tainele codului.

„Tot ce trebuie să face este ca doritorii să intre hourofcode.ro și ajung pe acest website. De aici își pot alege activități în limba română, sunt și activități în limba engleză, și sutn organizate pe vârstă. Sunt și activități și pentru copii de grădiniță, cărora li se poate da o tabletă și iată pot să facă ceva util, dar sunt și activități pentru adulți, acolo unde vrei sa-ți descoperi o pasiune pe care nu știai că o ai”, a mai spus Alin Chiriac.

Acest program a devenit cunoscut la nivel mondial și a fost creat pentru a celebra știința informaticii. Programul a început cu activități de codare de o oră, însă acest lucru a luat o tot mai mare amploare, ajungând la peste 400 de parteneri și 200.000 de educatori la nivel mondial.

hour of code
Poti invata programare in mod gratuit pe Hour of Code

Poți accesa platforma în orice perioadă a anului în mod gratuit

Hour of Code are loc în fiecare an în cadrul Săptămânii de Educație în Informatică, fiind cuprinsă în perioada 6-12 decembrie, dar poți accesa site-ul în oricare parte a anului. Această săptămână a Educației în Informatică a fost înființată în cinstea zilei de naștere a lui Amiral Grace Murray Hopper –  9 decembrie 1906.

Elevii au astfel încă o șansă în plus pentru a pătrunde în lumea digitalului, având la dispoziție nenumărate probleme de logică și creativitate. Această platformă este destinată inclusiv celor care nu au mai avut tangențe cu programarea, fiind cursuri autoghidate. Ceea ce trebuie să faci este să încerci tutorialele puse la dispoziție și o oră liberă.

Totodată, pe site-ul respectiv există și filtre în funcție de vârstă și nivelul de experiență, astfel că toți copiii, începând cu vârsta de grădiniță, pot accesa aceste cursuri. Această platformă este funcțională pe orice tip de dispozitiv și browser. Această platformă este utilă atât elevilor cât și profesorilor care, la rândul lor, pot organiza grupuri pentru platforma Hour of Code.