Home » Tehnologie & Știinta » Ce este Truth Social, rețeaua de socializare lansată de Donald Trump. De unde se poate descărca și ce aduce platforma

Ce este Truth Social, rețeaua de socializare lansată de Donald Trump. De unde se poate descărca și ce aduce platforma

Voicu Costin / 24.02.2022, 09:00
Ce este Truth Social, rețeaua de socializare lansată de Donald Trump. De unde se poate descărca și ce aduce platforma

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a ridicat perspectiva construirii unei noi platforme sociale, după ce a fost interzis de pe Facebook și Twitter în 2021. Noua aplicație lansată de fostul președinte american a stârnit interesul multor cetățeni americani, care au vrut să vadă cum funcționează rețeaua socială, devenind astfel în prima zi de lansare cea mai descărcată aplicație. Ce este Truth Social?

Truth Social, platforma socială a lui Donald Trump

Truth Social este o platformă de social media care a fost creată de Trump Media & Technology Group (TMTG), condusă de fostul parlamentar republican Devin Nunes. Aplicația a fost lansată pe 21 februarie 2022. În mai 2021, Trump a lansat „ De la biroul lui Donald J. Trump ”, un site pe care a postat scurte anunțuri asemănătoare unui tweet. USA Today a raportat la începutul lunii iunie că a fost închis după doar câteva săptămâni.

Trump a făcut prima postare a site-ului pe 16 februarie 2022. În acea zi, CEO-ul TMTG, Devin Nunes, a spus că se aștepta ca platforma să nu se deschidă complet publicului până la sfârșitul lunii martie. Pe 21 februarie 2022, Truth Social a fost lansat pe Apple iOS. La descărcarea aplicației, mulți oameni care au încercat să se înregistreze ca utilizatori au fost puşi pe lista de așteptare. În prima zi de la lansare, a ajuns pe locul 1 în topurile de top ale magazinului de aplicații, în ciuda dificultăților timpurii.

Ce asemănări există cu Twitter

Truth Social este modelat în mare măsură după Twitter. Se pare că utilizatorii vor putea face postări („adevăruri”) și vor putea distribui postările altor utilizatori („readevăruri”). Platforma va include, de asemenea, un flux de știri, numit „truth feed”, precum și un sistem de notificare. Nu este foarte clar dacă Trump a gândit-o ca pe o aplicație dedicată exclusiv americanilor sau, pur și simplu, plănuiește propagarea sa în etape, pentru a se asigura că serverele din spate fac față traficului masiv.

Pentru a crea interes în jurul noii platforme, pe 15 februarie 2022, fiul cel mare al lui Trump, Donald Jr., a postat pe Twitter o captură de ecran a contului verificat al tatălui său @realDonaldTrump pe Truth Social cu o postare sau „adevăr” (numele rețelei fiind Truth Social – adevăr social) pe care acesta a publicat-o cu o zi înainte, pe 14 februarie: „Pregătiți-vă! Președintele vostru preferat vă va vedea în curând!”.

În contextul în care Twitter, Facebook și YouTube au tot mai multe reguli legate de ceea ce ai voie să postezi sau să partajezi pe respectivele platforme, Truth Social vine într-un moment foarte bun pentru cei care și-au simțit opiniile reprimate pe platformele tradiționale.

Truth Social a întâmpinat probleme încă la lansare

Un utilizator al rețelei sociale a încercat să folosească fără succes aplicația și a dorit să ne împărtășească și nouă experiența sa.

„Am primit o serie de mesaje de eroare în timp ce încercam să-mi introduc detaliile și să-mi verific adresa de e-mail în încercarea de a mă alătura așa-numiților „Truthsayers” ai Truth Social. La a cincea încercare, am reușit în sfârșit să-mi creez un cont, să adaug un nume de utilizator și o parolă și să mă conectez. Dar apoi mi s-a spus că am fost plasat pe o listă de așteptare de aproximativ 157.000 de alți utilizatori, pentru că exista o „cerere masivă” pentru aplicație. „Te iubim și nu ești doar un alt număr pentru noi”, transmitea aplicaţia. Între timp, nu am putut să postez pe Truth Social sau să văd conturile sau postările altor utilizatori.”

Pentru moment, aplicația este disponibilă doar pentru SUA, dar poate în viitor, adepții acestei rețele sociale își vor manifesta interesul și vor putea avea acces din toate țările lumii.