Home » Tehnologie & Știinta » Ce este YouTube Premium, cum îl poți utiliza și ce avantaje ai, de fapt

Ce este YouTube Premium, cum îl poți utiliza și ce avantaje ai, de fapt

Voicu Costin / 12.06.2022, 16:05
Ce este YouTube Premium, cum îl poți utiliza și ce avantaje ai, de fapt

Serviciile YouTube Premium sunt disponibile în România din anul 2019. Acestea se pot folosi pe toate dispozitivele și în browser. Prețul acestor servicii diferă în funcție de dispozitivul folosit. Cu ce vine în plus YouTube Premium față de varianta basic și ce preț are un abonament YouTube Premium în România?

Ce este YouTube Premium

În România este disponibil și YouTube Premium, o versiune pentru întreaga platformă video. YouTube Premium a fost lansat oficial de Google, la nivel mondial, în anul 2014. Este un serviciu de streaming cu plată pe bază de abonament, cunoscut anterior sub denumirea de YouTube Red, care a ajuns împreună cu YouTube Music pe piața din România în anul 2019.

În afară de YouTube Music, serviciul de streaming premium mai include accesul și la alte aplicaţii, precum YouTube Originals, YouTube Kids, YouTube Gaming și Google Music. Oferă, de asemenea, acces la conținutul YouTube Originals, ce cuprinde seriale și filme originale precum Cobra Kai, Origin, Wayne, Weird City și multe altele. Dacă te abonezi la YouTube Premium vei primi automat și YouTube Music, al cărui abonament lunar costă 22 de lei.

Care sunt prețurile abonamentelor YouTube Premium și YouTube Music în România

Prețul lunar impus de Google pentru accesul la abonamentele YouTube Premium este de 26 de lei pe lună. Cei care doresc să încerce abonamentele YouTube Premium și YouTube Music o pot face gratuit pentru o lună, după care li se vor percepe taxele. Diferența de preț dintre cele două servicii este de doar 4 lei. Cei care achiziționează abonament YouTube Premium, primesc automat și acces la YouTube Music.

Avantajele abonamentelor YouTube Premium

Abonamentele YouTube Premium vin cu o serie de avantaje, printre care se numără următoarele:

  • abonamentul YouTube Premium asigură redarea de clipuri video prin YouTube fără reclame, neîntrerupte de anunțuri, pe oricare dispozitiv.
  • pe mobil, se poate folosi YouTube cu redare în fundal, cu ecranul închis sau în timp ce se folosește altă aplicație.
  • se poate descărca muzică pentru vizionare ofline, salvând videoclipuri și playlisturi pe dispozitive mobile.

Prețul abonamentelor YouTube Premium pe iOS

Prețul abonamentelor YouTube Premium pe iOS este diferit față de celelalte dispozitive, astfel:

  • abonamentele YouTube Premium încep de la 29 de lei pe lună
  • În magazinul Apple, abonamentul familial costă 53 de lei, Prețul este mai mai față de abonamentele de pe celelalte dispozitive deoarece Apple este intermediar.

Cum îți faci cont pe YouTube Premium?

  • Intră în aplicația YouTube de pe telefonul tău și loghează-te în cont
  • Fă click pe poza sau pe avatarul tău;
  • Din meniul care se va deschide selectează opțiunea Paid Memberships;
  • Apasă pe YouTube Premium. Ți se va cere o metodă de plată, chiar dacă vei încerca serviciul doar în luna gratuită;
  • Urmează instrucțiunile pe care YouTube ți le va oferi.

Miliarde de view-uri lunar pe YouTube

YouTube este o platformă americană de partajare a videoclipurilor online și rețele sociale deținută de Google. A fost lansat pe 14 februarie 2005, de Steve Chen, Chad Hurley și Jawed Karim. Este al doilea cel mai vizitat site web, imediat după Google însuși. YouTube are peste un miliard de utilizatori lunar, care vizionează în mod colectiv peste un miliard de ore de videoclipuri în fiecare zi. Din mai 2019, videoclipurile erau încărcate cu o rată de peste 500 de ore de conținut pe minut.