Home » Life & Style » Cine este MrBeast, supranumit regele Youtube-ului. Suma fabuloasă pe care a câștigat-o într-un an

Cine este MrBeast, supranumit regele Youtube-ului. Suma fabuloasă pe care a câștigat-o într-un an

Voicu Costin / 16.02.2022, 07:46

Cea mai cunoscută platformă pentru conținut video a atras în ultimii ani foarte mulți creatori de conținut. Numeroși internauți și-au făcut un obicei în a urmări ceea ce postează marii YouTube-eri. MrBeast este considerat unul dintre cei mai mari creatori de conținut de pe această platformă. Cine este acesta și ce sume de bani a ajuns să obțină? Te invităm să descoperi mai multe lucruri despre el în materialul următor!

Cine este MrBeast?

Jimmy Donaldson s-a născut pe 7 mai 1998 şi mai este cunoscut sub pseudonimul online MrBeast. Este un YouTuber american, influencer, om de afaceri și filantrop. El s-a făcut cunoscut pentru un anumit tip de conţinut, şi anume, cascadorii scumpe. El este, de asemenea, fondatorul MrBeast Burger și Feastables, dar și co-creatorul Team Trees.

Donaldson a început să posteze videoclipuri pe YouTube la începutul anului 2012, la vârsta de 13 ani, sub pseudonimul „MrBeast6000”. Conținutul său timpuriu a variat de la Let’s Plays la „videoclipuri care estimează bogăția altor YouTuberi”. A devenit viral în 2017, după ce videoclipul său „numărând până la 100.000” a obţinut zeci de mii de vizionări în doar câteva zile.

De atunci a devenit din ce în ce mai popular, majoritatea videoclipurilor sale strângând zeci de milioane de vizionări. De-a lungul timpului, conținutul său s-a diversificat pentru a include videoclipuri cu provocări și donații. Odată ce canalul său a cunoscut faima, Donaldson și-a angajat câțiva prieteni din copilărie pentru a-l ajuta să conducă brandul în creștere. Începând cu 2020, echipa MrBeast era formată din 30 de persoane.

Canalul principal de YouTube al lui Donaldson, care avea peste 88 de milioane de abonați în februarie 2022, se numește „MrBeast”. De asemenea, conduce alte câteva canale YouTube, inclusiv Beast Reacts și MrBeast Gaming.

În 2019, Donaldson a câștigat Breakout Creator, premiul oferit de către Streamy Awards. La cea de-a 12-a ediție anuală a Premiilor Shorty din 2020, el a câștigat premiul pentru YouTuber-ul anului. De asemenea, a fost unul dintre primii 10 cei mai bine plătiți YouTuberi din 2020, alături de alte personalități precum Markiplier, Ryan’s World și Blippi.

În martie 2021, Donaldson a semnat un acord cu Jellysmack care permite companiei să gestioneze exclusiv distribuția conținutului său video pe Snapchat și Facebook.

Ce sume fabuloase a câştigat MrBeast din YouTube

În noiembrie 2021, Donaldson a încărcat un remake al seriei de televiziune, Squid Game în viața reală, în care 456 de persoane au concurat pentru un premiu în bani de 456.000 de dolari fără violență. Videoclipul a atras mai mult de 212,816 milioane de vizualizări la 2 februarie 2022, devenind cel mai vizionat videoclip YouTube al lui Donaldson și, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate videoclipuri YouTube din 2021.

În ianuarie 2022, Forbes l-a clasat pe Mr. Beast drept creatorul cu cele mai mari câștiguri YouTube, câștigând aproximativ 54 de milioane de dolari în 2021. Forbes a mai declarat că veniturile sale din 2021 l-ar fi plasat pe locul 40 în 2020 Forbes Celebrity 100,  câștigând aceeași sumă de bani ca și Vin Diesel și Lewis Hamilton.

El este prezent și la anumite evenimente găzduite de marile companii de gaming din lume, unde adesea ocupă rolul de MC sau de concurent.