Home » Tehnologie & Știinta » Cum a apărut de fapt viața pe Pământ. Studiul oamenilor de știință scoate la iveală detalii uimitoare

Cum a apărut de fapt viața pe Pământ. Studiul oamenilor de știință scoate la iveală detalii uimitoare

Cojocaru Cristian / 10.12.2021, 10:27
Cum a apărut de fapt viața pe Pământ. Studiul oamenilor de știință scoate la iveală detalii uimitoare

Este posibil ca oamenii de știință să fi găsit mai multe dovezi despre cum a apărut viața pe Pământ. Noul studiu al cercetătorilor arată un alt element care nu a fost luat în considerare până acum. Astfel, aceștia studiază noua pistă care le-ar putea aduce și mai multe răspunsuri despre apariția vieții pe Planeta Albastră.

Viața pe Pământ: studiată dintr-o altă perspectivă

Potrivit unui nou studiu, vântul solar ar putea fi una dintre forțele responsabile pentru furnizarea de molecule de apă necesare pentru a crea oceanele, râurile și lacurile Pământului. Noua idee ne-ar putea ajuta să înțelegem mai multe despre cum a apărut viața pe Pământ, precum și dacă alte forme de viață ar putea fi sau nu undeva acolo, în restul universului.

Luke Daly, lector de Geoștiințe Planetare la Universitatea din Glasgow, a publicat noul studiu împreună cu mai mulți co-autori în Nature Astronomy. Potrivit lui Daly, vântul solar a jucat un rol crucial în a ajuta la furnizarea de suficiente molecule de apă către planetă. Studiile anterioare credeau că asteroizii care au lovit planeta au adus molecule organice pe planetă. Deoarece asteroizii bogați în apă s-au lovit de Pământ, oamenii de știință i-au văzut ca pe o explicație fermă a modului în care planeta noastră s-a umplut cu ea.

Cu toate acestea, Daly spune că există prea multă apă pe Pământ pentru a atribui totul acelor asteroizi. Asteroizii bogați în apă au mai mult hidrogen greu ca parte a compoziției lor, mai ales în comparație cu apa găsită pe Pământ. Asteroizii rămași erau, de asemenea, prea puțini în apă pentru a oferi numărul de molecule necesare pentru a umple planeta.

Așadar, el și coautorii săi au început să caute în altă parte. Ce era probabil să aducă suficiente molecule pe planetă pentru a contribui la starea actuală a oceanelor, râurilor și lacurilor? Răspunsul strălucise deasupra lor tot timpul: soarele.

viața pe Pământ
Asteroizii au transportat molecule de apa pe Pamant

Răspunsul ar putea consta în cea mai apropiată stea: Soarele

Potrivit lui Daly, Soarele are niveluri foarte scăzute de hidrogen greu numit deuteriu. Ideea, deci, a fost că vânturile solare au ajutat la transportul moleculelor de H20 de la Soare în praful pe care îl ridică. Ca atare, praful a transferat H20 și pe suprafața asteroizilor pe care i-a afectat.

„Nu putem pune bucăți de Soare direct în Pământ pentru că asta ar fi rău pentru toți cei implicați. De aceea ideea vântului solar este cu adevărat interesantă, pentru că hidrogenul care vine de la vântul solar vine de la Soare”, a spus Daly pentru Inverse.

Pentru a verifica teoria, Daly și coautorii săi au analizat mostre de asteroizi capturate de misiunea japoneză Hayabusa în 2010. În timp ce le-au inspectat, au descoperit că „stratul de deteriorare” al asteroizilor prezintă molecule H20. Aceste molecule ar fi putut proveni doar din vântul solar, spune Daly.

„Sistemul solar timpuriu a fost un loc incredibil plin de praf. Sunt tone și tone de particule minuscule de praf care zboară alături de acești asteroizi, fiind afectate de un Soare foarte tânăr energetic”, a mai spus Daly pentru Inverse.

Daly spune că Soarele a implantat hidrogenul în praf. La rândul său, praful a putut să se depoziteze pe asteroizi. Atunci Pământul a atras acel praf, iar apoi, Pământul a atras și asteroizii. Împreună, aceastea a produs rezervorul de apă pe care îl vedem astăzi. În timp ce studiul este un impuls înainte pentru originile vieții pe Pământ, este mai mare decât atât. De asemenea, ar putea informa perspectivele oamenilor de știință cu privire la posibilitatea vieții pe alte planete.