Home » Tehnologie & Știinta » Cum conectezi un laptop la Smart TV. Tot ce trebuie să știi

Cum conectezi un laptop la Smart TV. Tot ce trebuie să știi

Voicu Costin / 27.12.2021, 10:36
Cum conectezi un laptop la Smart TV. Tot ce trebuie să știi

Aplicațiile de streaming sunt celebre, iar de când au apărut acestea, mulți oameni le folosesc pentru că au o gama variată de titluri și genuri. Dar se întâmplă, că pe acea platforma sa nu găsești un film nou apărut, iar unele site-uri de pe internet să le aibă. Puteți alege să îl vedeți de pe TV, dacă acesta este Smart, dacă nu, puteți conecta laptopul la televizor. Aflați ce pași trebuie să urmați!

Cum conectezi laptopul la Smart TV?

Conexiune dintre laptop și un Smart TV se face prin rețeaua wireless, pe care o puteți avea de la ruterul Wi-Fi din casa voastră. Televizorul trebuie să fie conectat la wireless, altfel nu se poate realiza conexiunea. La fel și în cazul laptopului. Pentru a nu întâmpina probleme cu programele, iar laptopul să se miște fluent, sistemul de operare ar trebui să fie Windows 10.

Pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a realiza conexiunea dintre cele două dispozitive electronice sunt:

  1. Porniţi laptopul și Smart TV-ul;
  2. Pe laptop, intraţi în Settings, apoi accesaţi secțiunea Devices, unde ai opțiunea Add a device, apoi o selectaţi;
  3. Se va deschide o fereastră, unde laptopul va căuta un dispozitiv wireless în zonă. Odată ce Smart TV-ul tău a fost găsit va trebui să îl selectaţi printr-un simplu click.
  4. Apăsăţi tasta F10 și astfel se va deschide o fereastră, unde dai click pe opțiunea Extend, pentru a solicită conectarea la Smart TV;
  5. Pe televizor va apărea o fereastră în care este nevoie de permisiunea ta pentru ca cele două dispozitive să se conecteze;
  6. După selectarea opțiunii Permite, Smart Tv-ul se va putea conecta cu laptopul și astfel, imaginea laptopului va fi proiectata pe televizor.

Astfel vei putea folosi televizorul tău Smart pe post de monitor, fără nici un cablu și vei putea viziona filmele pe care ți le dorești.

Cum poți conecta laptopul dacă televizorul nu este Smart?

Nu toți își permit un televizor Smart, iar dacă grila de programe furnizată de operatorul vostru de cablu nu are o gama prea ofertantă pentru voi, nu este prea comod să vizionați filmele voastre preferate pe telefon sau laptop. Tot ce aveți nevoie pentru a conecta cele două dispozitive electronice, laptopul și televizorul este un cablu HDMI.

Singurul lucru pe care trebuie să îl faceți este să achiziționați un cablu HDMI de la un magazin cu produse electronice. Prețul acestuia nu este unul ridicat. Un cablu HDMI costă maxim 30 de lei.

Ca să puteți realiza o conexiune, trebuie ca televizorul vostru și laptopul să fie mai noi, ambele fiind necesar să fie dotate cu un port pentru a insera cablul HDMI. Conectați un capăt al cablului în portul HDMI al laptopului, iar celălalt îl înserați în portul HDMI al televizorului. În scurt timp, întreg ecranul laptopului va fi proiectat pe ecranul televizorului fără să trebuiască să selectați nici o opțiune sau să faceți vreo setare. Același lucru se poate rezolva și dacă aveți un televizor Smart.

Puteți conecta cele două dispozitive ori de câte ori vreți doar cu ajutorul cablului. Când vreți să întrerupeți conexiunea, doar scoateți cablul din cele două dispozitive.