Home » Tehnologie & Știinta » Cum îmi pot recupera contul Yahoo Mail? Câțiva pași pentru autentificarea pe orice dispozitiv

Cum îmi pot recupera contul Yahoo Mail? Câțiva pași pentru autentificarea pe orice dispozitiv

Voicu Costin / 19.02.2022, 11:00
Cum îmi pot recupera contul Yahoo Mail? Câțiva pași pentru autentificarea pe orice dispozitiv

Până la apariția rețelelor sociale, e-mailul reprezenta principala modalitate de comunicare a persoanelor. Folosite la început și în scop personal, acum această metodă de a comunica este folosită mai mult în scop profesional. Se întâmplă uneori să vreți să accesați un mail mai vechi, dar întâmpinați o problemă întâlnită de foarte multe ori. Este posibil că dacă folosiți mai multe adrese de poștă electronică să uitați parolele unuia dintre conturi. Așadar, cum aflăm o parolă uitată, pentru a accesa contul?

Recuperare parolei pe Yahoo Mail

Yahoo! Mail este un serviciu gratuit de poștă electronică online oferit de Yahoo!. A fost inaugurat în anul 1997. Începând cu anul 2009, Yahoo! Mail servește peste 280 milioane de utilizatori și este, al doilea cel mai mare serviciu de poștă electronică online, după Gmail.

Din ianuarie 2020, Yahoo! Mail are 225 de milioane de utilizatori. Utilizatorii pot accesa și gestiona cutiile poștale folosind interfața webmail, accesibilă folosind un browser web standard.

Aplicația mobilă pentru Yahoo! Mail poate fi descărcată din App Store pentru iOS și din Google Play Store pentru Android. Ambele versiuni ale aplicației îndeplinesc aceeași funcție, dar sunt adaptate sistemului de operare al dispozitivului mobil. Unele caracteristici includ răspunsul la un mesaj prin deschiderea unei notificări și arhivarea, ștergerea și marcarea separată a notificărilor.

Există trei modalități de recuperare a parolei Yahoo Mail, dacă parola nu mai merge sau a fost uitată:

  1. Prin folosirea adresei de e-mail de conectare și a numărului de telefon.
  2. Prin folosirea numărului de telefon declarat pentru recuperare.
  3. Prin folosirea adresei de e-mail de recuperare.

Prin utilizarea unuia din pașii de mai sus o să vă puteți recupera contul de email.

Ce se întâmplă dacă introduci de mai multe ori o parolă greșită

Asta dacă într-adevăr aveți mail-uri importante pe Yahoo, adrese de poștă electronică ale unor persoane care vă sunt necesare cu adevărat, altfel ați putea opta pentru un nou cont de mesagerie. Dacă aveți mai multe adrese de email și ați uitat parola uneia dintre ele, încercați să notați adresele de email și parolele într-un fișier la care să aveți acces doar voi. Ori le puteți nota într-o agendă.

Pentru recuperarea unui cont pe Yahoo Mail e nevoie de o adresă de e-mail alternativ activ și de numărul vostru de telefon. În caz că ați uitat parola și încercați să o găsiți pe cea bună, nu uitați că dacă încercați de prea multe ori, puteți bloca accesul la email pentru 12 ore.

Cel mai bun sfat pe care vi-l dăm este să folosiți metoda de recuperare a contului, dacă observați că după maxim 5 încercări nu vă mai aduceți aminte parola. Astfel, contul de email nu va mai fi blocat temporar.

Metodă de recuperare a parolei pe Yahoo Mail:

  1. Accesați Yahoo Mail – autentificare.
  2. Apăsați pe opţiunea: „Am uitat parola”.
  3. Urmați pașii indicați pe paginile ce urmează în continuarea pasului 2.

Yahoo Mail a întâmpinat probleme

Pe 3 octombrie 2017, Yahoo! a raportat că toate conturile de utilizator, aproximativ 3 miliarde, au fost afectate de furtul de conturi anunțat anterior din august 2013. Aceste informații actualizează anunțul din 14 decembrie 2016 conform căruia peste 1 miliard de conturi ale utilizatorilor au fost sparte care a avut loc în 2013. La începutul aceluiași an, în septembrie, Yahoo! a anunțat că încă 500 de milioane de conturi au fost sparte în 2014.