Home » Tehnologie & Știinta » Cum poți să blochezi/deblochezi pe cineva pe WhatsApp. Metoda simplă

Cum poți să blochezi/deblochezi pe cineva pe WhatsApp. Metoda simplă

Voicu Costin / 05.12.2021, 09:30
Cum poți să blochezi/deblochezi pe cineva pe WhatsApp. Metoda simplă

Ai primit vreodată mesaje codate de la persoane necunoscute pe aplicația de mesagerie WhatsApp? Cu toții cred că am pățit acest lucru și nu a fost plăcut. Totuși, putem bloca contactele sau persoanele care ne deranjează foarte simplu. În articolul următor, îți vom prezenta pașii pe care trebuie să-i urmezi în cazul în care vrei să blochezi/deblochezi pe cineva pe WhatsApp.

Ce este WhatsApp?

WhatsApp Messenger este o aplicație gratuită de mesagerie disponibilă pentru smartphone-uri. Ea folosește conexiunea la Internet a telefonului pentru a permite utilizatorului să trimită mesaje de tip text sau vocal, fișiere media (poze, videoclipuri sau documente) și să apeleze vocal sau video alte persoane. Serviciu de mesagerie poate fi accesat și folosit de asemenea și pe calculatoare, atâta timp cât telefonul utilizatorului rămâne conectat la internet, în timp ce este folosită aplicația pe PC.

Aplicația a fost creată de WhatsApp Inc. în Mountain View, California, și a fost achiziționată în februarie 2014 de Facebook Inc. pentru aproximativ 19 miliarde $. A devenit cea mai folosită aplicație de mesagerie instant din lume până în anul 2015, și era folosită de peste 1,5 miliarde de utilizatori din toată lumea, conform statisticilor din februarie 2018.

Începând cu februarie 2020, aplicația nu va mai fi disponibilă pe versiunile mai vechi de iOS 8, mai vechi de Android 2.3.7 și nu vor mai fi asigurate serviciile de asistență tehnică pentru toate telefoane cu Windows Mobile.

În ianuarie 2018, WhatsApp a lansat o versiune business a aplicației pentru întreprinderi mici și mijlocii, numită WhatsApp Business, pentru a le permite firmelor să comunice mai ușor cu clienții.

Cum blocăm o persoană pe WhatsApp

Aplicația WhatsApp este utilizată de persoane din întreagă lume. De la persoane cu vârste mici până la cei mai în vârstă, toți folosesc acest serviciu de mesagerie. Optimizarea constantă a aplicației  prin update-uri și încercarea înlăturării bug-urilor (probleme cu interfața/comunicarea) fac această aplicație să fie îndrăgită de mulți utilizatori de smartphone.

Simplu de folosit,  având o interfață intuitivă în comparație cu alte aplicații de tip messenger, căderile de serviciu foarte rare și gratuitatea serviciului oferă un atuu major pe acest segment de piață.  Totuși, ca orice program și aplicație, se pot strecura și așa zisele „ erori”.

De exemplu, dacă o persoană încearcă să memoreze un număr de telefon în agenda WhatsApp și introduce o cifra greșită, este posibil ca acel mesaj să ajungă chiar la ține. Nu este necesar că persoanele străine să aibă numărul tău de contact ca să îți poată scrie și nici nu trebuie să-ți ceară prietenia ca pe Messenger  ca să îți poată scrie.

Mai mult decât atât, diverse companii au început să folosească WhatsApp pentru a trimite reclame pentru diferite produse încercând să te convingă să cumperi lucruri nedorite și nefolositoare pentru ține. Aceste lucruri pot fi neplăcute, dar dacă asculți sfatul nostru, poți rezolva problema extrem de ușor.

WhatsApp are opțiunea de a bloca o persoană sau mai multe. După ce ai deschis aplicația, intră în conversația cu persoană respectivă. Eventual, caută individul care te deranjează după numele din lista de contacte (dacă îl ai deja memorat).

Apasă pe el ca și cum vrea să îi trimiți un mesaj și atinge-i numele din partea de sus a ecranului. Îți va apărea un meniu de opțiuni, de unde selectezi „Blocați contactul”.

Vei primi un avertisment după ce activezi respectiva funcție: „Exprimați acordul dacă nu mai vrei să fii niciodată contactat de această persoană”.

Același buton se schimbă în „Deblocați contactul”, dacă ai ales persoană greșită sau te-ai răzgândit. Astfel reușești să scapi de mesajele din partea persoanelor nedorite.