Home » Tehnologie & Știinta » Cum poți schimba data în Google Street View ca să poți vedea cum arăta o locație în 2009, 2011 sau 2018

Cum poți schimba data în Google Street View ca să poți vedea cum arăta o locație în 2009, 2011 sau 2018

Cojocaru Cristian / 30.08.2021, 13:55
Cum poți schimba data în Google Street View ca să poți vedea cum arăta o locație în 2009, 2011 sau 2018

Funcția, pe care Google a lansat-o în versiunea web a Maps te ajută să te poți întoarce în timp. Află cum poți face acest lucru în Google Street View ca să poți vedea cum arăta un loc în urmă cu câțiva ani.

Cum poți călători în timp cu Google Street View

Astfel, dacă vrei să vizualizezi imaginea unei locații care a fost înregistrată anterior, o clepsidră și un glisor în partea stângă sus a ecranului îți va arăta luna și anul. Poți utiliza aceste instrumente pentru a călători apoi în timp, cu ajutorul imaginilor stocate anterior pe serverele Google. Rezultatul îți poate arăta ingeniozitatea umană în valoare de luni și ani, cu Street View care a înregistrat peste 9 milioane de kilometri în 55 de țări.

„Am construit acest grafic foarte complicat de imagini prin timp și spațiu. Oamenii spuneau:„ Casa mea, poți să o păstrezi, te rog? Pentru că îmi place așa ”, spune Luc Vincent, directorul ingineriei al Street View, pentru The Verge.

El spune că opțiunea de a merge înainte și înapoi în timp a fost cea mai solicitată de către utilizatorii Google Maps, care au urmărit de-a lungul anilor gigantul tehnologic să adauge această opțiune. Acest lucru a fost în primul rând pentru lucruri simple, cum ar fi vizualizarea imaginilor mai vechi ale casei, școlii sau cartierului lor.

Google creează enorm de multe date, iar Vincent a afirmat că iterația actuală a Time Machine reaplică intenționat ceea ce oamenii văd. Cel mai mic interval de timp la care poți sări este de o lună, chiar dacă Google a trecut și a înregistrat înregistrări Street View mai frecvent. Aceasta nu este o situație normală pentru majoritatea locurilor, spune Vincent, dar există locuri precum campusul Google și orașe importante în care mașinile Street View înregistrează mai mult de o dată pe lună, uneori chiar de câteva ori pe săptămână.

google street view
Google Street View te poate ajuta sa calatoresti in timp

Algoritmii aleg cele mai bune imagini pentru a ți le arăta

Vincent spune că Google folosește un algoritm conceput pentru a alege cele mai bune imagini din datele colectate în fiecare lună. Trece prin imaginile pe care compania le-a captat și elimină seturile care tind să aibă mai multe estompări ale mișcării sau care au vreme deosebit de rea.

Dar extinderea înregistrărilor a deschis noi căi pentru companie pentru a-și prezenta imaginile Street View pe care le-a păstrat odată pentru sine. Aceasta include drumuri pline de zăpadă, păduri întunecate sau pur și simplu vederi alternative ale locurilor familiare.

„Vă putem arăta Times Square noaptea. Când am ales imaginea, cele mai noi imagini sunt de obicei cele mai bune … acum nu trebuie să faceți o alegere”, a mai spus Vincent, o premieră pentru serviciul care preferă în mod covârșitor cerul senin albastru.

Un lucru mai puțin plăcut este faptulcă locația fizică a drumurilor se schimbă în timp, indiferent că vorbim despre interacțiunea umană sau cea naturală. În cazul cutremurului de 9 grade pe scara Richter, drumurile și clădirile care se aflau într-un singur loc când Google a fost prima dată acolo, erau la coordonate GPS noi când au trecut din nou. Acest lucru a fost păstrat în Time Machine, spune Vincent.