Home » Tehnologie & Știinta » Cum te poți uita la Youtube fără reclame. Ai 4 variante

Cum te poți uita la Youtube fără reclame. Ai 4 variante

Cojocaru Cristian / 18.10.2021, 16:25
Cum te poți uita la Youtube fără reclame. Ai 4 variante

Cu siguranță îți aduci aminte de vremurile în care YouTube arăta un anunț o dată la câteva clipuri vizionate. Din păcate, în prezent, platforma ne inundă cu zeci de anunțuri în doar câteva minute. Alfă cum te poți uita la YouTube fără reclame.

YouTube fără reclame: cum poți face asta

Veniturile din publicitate sunt benefice pentru creatori, însă unele dintre ele, înainte de a începe noul clip sau în timpul acestuia, devin de-a dreptul iritante, cu atât mai mult cu cât poți avea parte de câteva reclame în doar cinci minute. Dacă și tu ești nemulțumit de asta, află că există mai multe posibilități de a continua să asculți melodia preferată, fără să mai fie întreruptă.

Unele dintre aceste metode pot funcționa mai bine decât altele, iar YouTube va face adesea tot ce poate pentru a obține venituri din publicitate. Dacă descoperi că o metodă nu funcționează, poți încerca o altă metodă, iar acestea sunt:

  • utilizează trucul URL;
  • instalează un AdBlocker;
  • folosește un VPN;
  • abonează-te la YouTube Premium.

Trucul URL

Una dintre cele mai simple modalități de a scăpa de acele reclame YouTube neplăcute se poate face cu o singură apăsare de tastă. Astfel, va trebui să adaugi un caracter extra la adresa URL, cea din bara browserului. Chiar dacă metoda nu funcționează de fiecare dată, de cele mai multe ori se dovedește a fi una utilă și gratuită.

Așadar, va trebui să deschizi YouTube în browser, apoi să dai click pe un videoclip căruia să îi dai play. Imediat după caracterele ”.com” adaugă un nou caracter, astfel ca noua ta adresă URL să citească ”https://www.youtube.com./watch?v=XacCPqvW7KY”. Este un pas destul de simplu de urmat, cu atât mai mult cu cât este unul gratuit și funcțional. Desigur, Google a venit cu un pachet de a elimina acest mic truc, însă poți utiliza și celelalte variante.

reclame youtube
Utilizarea unui VPN poate fi solutia optima pentru a bloca anunturile de pe YouTube

Instalarea unui AdBlocker

O altă modalitate excelentă de a bloca reclame pe YouTube și nu numai este cu ajutorul unui program care blochează anunțurile. Acest lucru se va ocupa nu numai de YouTube, ci și de orice alt site pe care ai putea întâlni reclame. Poți adăuga un astfel de program în Chrome sau Firefox utilizând o extensie la îndemână, sau poți descărca un browser fără anunțuri pe telefon. Există o mulțime de opțiuni din care poți alege, deci totul se reduce la preferințele personale.

Ține cont că atunci când adaugi un software de blocare al anunțurile în browser, va trebui să urmărești YouTube în același browser. Acest lucru nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru utilizatorii de desktop, însă pentru cei care folosesc varianta mobilă, ar trebui să își ia adio de la aplicație. O opțiune în acest sens pe care o poți lua în calcul este YouTube Vanced, însă această aplicație este disponibilă doar pe Android.

Folosește un VPN

Una dintre modalitățile mai cuprinzătoare de eliminare a anunțurilor este utilizarea unui VPN. În multe feluri, funcționează la fel ca un program de blocare a anunțurilor, deși ai mai multe avantaje de care să te bucuri. VPN-urile te ajută să îți protejezi datele și istoricul de navigare împotriva ochilor curioși, deci nu ar trebui să îți faci griji nici despre anunțurile direcționate.

Dacă acest lucru nu este de ajuns, poți utiliza un VPN pentru a figura cu o cu totul altă locație, astfel că te vei putea bucura de conținut geo-restricționat. Nu ar trebui să îți faci griji cu privire la prea mulți pași suplimentari pentru a bloca anunțurile de pe YouTube cu ajutorul unui VPN. Atât timp cât vei menține activ acest serviciu, el va face toată treaba în locul tău.

Abonează-te la YouTube Premium

Ultima modalitate de a bloca anunțurile YouTube este suficientă dar te va costa. Astfel, dacă te-ai săturat de reclame, abonează-te la YouTube Premium. Astfel, vei obține mai mult decât o simplă navigare fără anunțuri, iar acest lucru pentru că beneficiezi de multe alte facilități în cadrul serviciului:

  • poți descărcare videoclipurile și pe poți viziona în mod offline;
  • te poți bucura de funcții suplimentare și videoclipuri exclusive.

Poți obține aceste serviciu pentru o perioadă gratuită de încercare de YouTube Premium de o lună. Ulterior, serviciul de va costa 26 de lei lunar, astfel că nu reprezintă o sumă foarte mare având în vedere beneficiile cu care vine la pachet serviciul.