Home » Tehnologie & Știinta » De ce nu recunoaște telefonul căștile. 8 cauze posibile

De ce nu recunoaște telefonul căștile. 8 cauze posibile

Voicu Costin / 01.04.2022, 08:19
De ce nu recunoaște telefonul căștile. 8 cauze posibile

Căștile pentru telefon sunt cele mai uzuale accesorii. Cu ajutorul lor putem să ascultăm muzică sau să vizionăm un film în drum spre muncă ori noaptea înainte să adormim, fără să deranjăm persoanele din jurul nostru. Căștile cu fir sau cele care se conectează prin Bluetooth se întâmplă să nu meargă întotdeauna, de aceea este important să știm cum putem remedia această problemă. Ce putem face dacă telefonul nu detectează căștile?

Telefonul nu recunoaște căștile cu fir

Căștile cu fir vin în pachetul unor telefoane mobile la achiziționare. Spre deosebire de cele Bluetooth, acestea sunt mai accesibile la preț, dacă vechea pereche vi s-a deteriorat și vreți să o schimbați cu una nouă.

De multe ori, mufa dedicată este murdară sau deteriorată, iar aceasta reprezintă principala cauză pentru care nu reușești să-ți mai conectezi căștile la telefon. Dacă ți s-a întâmplat și ție acest lucru, te vom ajuta cu câteva sfaturi pentru a nu fi nevoit să îți cumperi mereu o pereche nouă de căști.

Prima dată trebuie să verifici că nu sunt defecte căștile, iar acest lucru îl poți verifică prin conectarea lor la un alt dispozitiv. Dacă ele funcționează pe acel dispozitiv este posibil ca mufa telefonului mobil să fie de vină. Trebuie să verificați dacă mufa este murdară de praf, scame sau alte particule care pot împiedica realizarea conexiunii.

Pentru a curăţa mufa este necesar să folosești un bețișor de urechi. Astfel, vei reuși să o cureți în totalitate. Este posibil ca mufa telefonului să prezinte urme de uzură în interior, în caz că au stat în buzunar prea mult timp sau au fost scăpate pe jos destul de des. Cea mai ieftină soluție este să le înlocuiești, în acest caz, dar dacă căștile tale sunt performante, poți merge la un service GSM să îți schimbe cineva mufa.

Problema poate să fie provocată și de telefonul mobil. Unele setări audio pot împiedica realizarea conexiunii căștilor cu telefonul mobil. Pentru a verifica dacă acest lucru este adevărat, trebuie doar să deschizi setările audio și să verifici dacă redarea sunetului este la căști, să verifici nivelul volumului și oricare alte setări care pot dezactiva sunetul. Dacă toți parametrii sunt în regulă, restartează telefonul și vei vedea cu siguranță o schimbare.

Verifică dacă căștile sunt introduse corect în mufă

Încearcă să scoți cablul de mai multe ori şi să îl reconectezi corect de fiecare dată. După mult timp de utilizat este posibil ca uzura să își spună cuvântul, iar contactul să se realizeze doar în anumite poziții. Poate fi vina slotului pentru căști sau chiar a mufei acestora.

Telefonul nu recunoaște căștile Bluetooth

Cele mai populare și mai folosite căști în ziua de astăzi, căștile fără fir sau Bluetooth sunt mult mai ușor de utilizat și nu vei întâmpina atâtea probleme ca la cele cu fir, mai ales dacă sunt și de bună calitate. Singurele impedimente sunt: or să fie pierdută o cască și să nu o mai poți folosi nici pe cealaltă, ori să nu reușești să realizezi o conexiune cu telefonul. Pentru cea de a doua problemă, te vom ajuta chiar noi să o rezolvi.

Pentru a putea folosi o astfel de pereche de căști este necesar să stabilești o conexiune între telefon și căști prin intermediul Bluetooth. În cazul în care constați că este dezactivată, nu trebuie decât să accesezi setările și să activezi opțiunea. Dacă Bluetooth-ul este activ, dar căștile tot nu se conectează la smartphone, este posibil că acestea să fie conectate la un alt dispozitiv pe care îl ai în casă. Deconectează-le de la respectivul dispozitiv, iar apoi poți să te conectezi cu telefonul tău.

Căștile Bluetooth, spre deosebire de căștile cu fir, funcționează pe bază de baterie. Nu acel tip de baterie o alimentează, ci curentul electric. Astfel, ele trebuie încărcate ori de câte ori se descarcă bateria. Încărcarea lor se face cu încărcătorul venit în cutie sau cu unul pe care îl aveți deja în casă și îl folosiți și pentru telefonul mobil sau alte dispozitive electronice.

Dacă ați verificat nivelul bateriei și căștile sunt descărcate, încercați să le încărcați. Dacă nici în acest mod nu merge, cel mai probabil că defecțiunea poate proveni ori de la telefon, ori de la căștile Bluetooth. Pentru a verifica care din cele două nu funcționează în parametrii corecți, te poți deplasa la un service GSM. Vei fi probabil nevoit să schimbi o componentă din telefon sau chiar căștile.